Foodblogswap – Mini Appeltaartjes
Het is weer tijd voor de Foodblogswap. Ik kreeg het blog Marina’s Bakery toegewezen. Leuk, want ik ken haar ondertussen goed. We gaan vaak samen naar events en blijkt ook nog 2 wijken verderop van mij te wonen. Wat een toeval. Marina houdt van zoet en bakken. Van heel veel zoet. Dus als je op zoek bent naar een lekker taartje, gebakje, muffin, iets chocolade-achtigs, bij haar moet je zijn. Maar sinds kort komt er ook steeds meer hartigs op haar blog. En toch vond ik het lastig iets te kiezen. Eerst had ik iets met deeg gekozen en geprobeerd maar dat werkte niet. Lag vast aan mij want met deeg wil het bij mij nog wel eens niet zo gaan als zou moeten. Toen zag ik deze heerlijke kleine appeltaartjes. En tja een appeltaartje gaat er altijd wel in toch? Deze zijn ook nog eens zo gemaakt. De ene helft van de appeltjes had ik met rozijnen en de andere zonder. De Man is niet zo dol op rozijnen. Dus wat deed ik om de mijne extra lekker te maken? Een tijdje weken in bruine rum. Oeh, dat was een goed idee al zeg ik het zelf. Wat ik me achteraf ook nog bedacht was dat het ook lekker zou zijn om de bodem te besmeren met het amandelcrème dat ik voor de gevulde appelflapjes met kaneeldip maakte. Voor een volgende keer. Linda van Lekker eten met Linda mocht wat van mijn blog maken. Kijk bij haar wat voor lekkers ze uitgekozen heeft.
INGREDIËNTEN:
- 4 appels ( ik nam Elstar)
- Citroensap
- 150 gram rozijnen
- ±3 eetlepels bruine rum (optioneel)
- 1 eetlepel kaneel
- 100 gram basterdsuiker
- Roomboter bladerdeeg
- 8 vormpjes van 10 cm doorsnee
- bakspray of boter om in te vetten
- 1 losgeklopt ei
- custardpoeder, zo nodig
Zo maakte ik het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de appeltjes, snij in kleine blokjes.
- Was en dep de rozijnen schoon marineer ze al dan niet even in de rum. Voeg ze daarna, zonder de rest van de rum, toe aan de appeltjes.
- Besprenkel met citroensap om bruin worden van de appeltjes te voorkomen en voor een fris zuurtje. Voeg de kaneel en suiker toe.
- Meng goed en laat het appelmengsel even in een zeef uitlekken.
- Ontdooi ondertussen 8 velletjes bladerdeeg. Vet een vormpje in en bekleed met het bladerdeeg. Snij het overtollige deeg weg. Prik gaatjes in het deeg.
- Strooi zo nodig een beetje custardpoeder op de bodem van het deeg. Dit zal het eventuele overtollige vocht opnemen.
- Vul de vormpjes met het appelmengsel.
- Neem nog een plakje deeg en snij het in dunne reepjes van ongeveer 1 cm. Leg 4 reepjes op een taartje en daar overheen nog eens 4 overdwars. Snij overtollig deeg weg. Herhaal dit met alle taartjes. Daar heb je ongeveer 6 extra velletjes deeg voor nodig.
- Bestrijk de taartjes met het losgeklopte ei.
- Bak de taartjes in 20 minuten af tot ze mooi goudbruin zijn.
- Laat volledig afkoelen in de vormpjes voordat je ze eruit haalt.
Magritha (Greet) Heddema says
Een super gemakkelijk recept dat ook goed te doen is met kinderen!
Zo komen ze een regenachtige dag weer goed door. Bedankt Tessa!
I am Cooking with Love says
Nou inderdaad ja, nu je het zegt. Deze zijn ontzettend leuk om met kinderen te maken.
Simone says
O Ik wist niet dat jullie zo dicht bij elkaar wonen… 🙂 Handig! En deze zijn inderdaad altijd goed natuurlijk!
I am Cooking with Love says
Ja, is zeker handig. En kwam er onlangs achter dat Vanessa van Culinessa.com ook in de buurt woont. Niet zo dichtbij als Marina maar wel in dezelfde plaats. 😀
Linda Peek says
Lekker Tessa, die taartjes zien er super uit. Grappig he, om te zien hoe klein het bloggers wereldje is.
I am Cooking with Love says
Dank je wel!! Ja, heel leuk eigenlijk.
Es' Factory says
Te schattig! Kan ik ook wel eens maken. Had me toch al voorgenomen om vaker wat zoets te bakken!
I am Cooking with Love says
Ja, moet je doen en het is zo gemaakt vw dat bladerdeeg. En die rum…ja dat doet ’t ‘m! 🙂
marleen says
Wat een leuk idee om kleine appeltaartjes te bakken! Ga ik onthouden.
Haha, jij moet dus ook incognito naar de supermarkt als je van plan bent kant-en-klare pannekoeken oid. te kopen 😉 Ik heb zelf ontdekt dat Linda van “Lekker eten met Linda” regelmatig in mijn supermarkt winkelt…
I am Cooking with Love says
Ja Marleen en dan onderop in je karretje verstoppen! hahaha.
marleen says
Ja! Of je snel achter een pilaar verstoppen. Of met je hoofd in het vriesvak. Haha. Dit lijkt wel Smack the pony / Toren C senario 😉
I am Cooking with Love says
Of even bukken om je veters te strikken wanneer je slippers aan hebt ofzo. Maar met je hoofd in het vriesvak lijkt me de beste oplossing. haha.
FOOD by Dila says
Ik houd van mini appeltaartjes! Ik houd alleen niet van kaneel en rozijntjes, dus dat laat ik altijd weg.