Foodblogswap – vierkante kokosmakronen
Sinds kort is er de Foodblogswap gelanceerd. Dat houdt in dat Foodbloggers recepten maken van elkaars blog en daarover op hun eigen blog vertellen. Dit is al de 2e keer dat dat gedaan wordt en deze keer doe ik ook mee. Het blog van Maaikyz iCook werd aan mij toegewezen. En Anouk van Foodiesign mag iets van mijn blog maken. Ik ben zooo benieuwd.
Maar goed, ik ging neuzen op het blog van Maaike en man, wat heeft zij veel gemaakt. Het een nog lekkerder dan het ander. Ik kon erg moeilijk kiezen vandaar dat ik een paar recepten hebt gemaakt en heb uiteindelijk deze gekozen om te plaatsen. Hoewel ik denk dat ik een van de andere binnenkort toch ook maar plaats…waarom niet hè?
De reden dat ik voor de kokosmakronen heb gekozen is uit puur jeugdsentiment. Ik had al eens eerder kokosmakronen gemaakt en geplaatst. Maar die waren voor het Foodblogevent. Je hebt ook nog de Foodswap. Ach het houdt ons Foodbloggers van de straat. Wat deze kokosmakronen van Maaike nu anders maakten dan die ik al gemaakt had was….ouwel. Je weet wel dat eetbare papier op de bodem van het koekje. Dat vond ik zooo lekker. Dat bleef dan zo aan je tong plakken als je een hap nam. Een koekje dat van buiten licht krokant was en vanbinnen zacht. Heerlijk. En datzelfde gevoel kwam weer naar boven toen ik een hapje uit de eerste kokosmakroon, warm en vers uit de oven, nam.
Wat heb je nodig om ze te maken:
- 2 eieren
- 100 gram suiker
- 150 gram gedroogde kokosrasp
- 25 gram bloem
- 1 snufje zout
- 7 velletjes ouwel, door midden geknipt (Jamin, snoepafdeling supermarkt)
- Bakplaat
- Bakpapier
Verwarm de oven voor op 150 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat ( als je twee bakplaten hebt kun je ze allebei gebruiken).
Leg de velletjes ouwel op de bakplaat.
Doe de eieren samen met de suiker en een snufje zout in een kom en mix het 5 minuten met een mixer.
Schep de geraspte kokos en de bloem luchtig door het eimengsel met een spatel.
Schep het kokosmengsel op de velletjes ouwel en verdeel eventueel met een plastic lepeltje (plakt minder).
Bak de kokosmakronen in de voorverwarmde oven in ongeveer 17 minuten gaar.
Haal de kokosmakronen uit de oven, schep ze van de bakplaat en leg ze op een rooster en laat ze daar afkoelen.
Maaike says
Wat leuk!! 🙂
Lekker hè, dat eetbare papier! 😉
Ben benieuwd wat je nog meer hebt gemaakt…. 🙂
I am Cooking with Love says
Ja heerlijk. Heb natuurlijk nu nog een berg ouwel over dus ik zal ze tzt nog een keer moeten maken! Vervelend! hahaha.
Ik heb nog die lasagne met paprika en chorizo gemaakt. Was erg lekker. Dol op die smaken en de volgende dag nog lekkerder maar er kwam zoveel vocht vrij na het bakken dat het niet te fotograferen was.
Ja en nog iets…zoets weer. Dat ga ik wel nog plaatsen. 😉
Ik laat je wel weten wanneer ik ‘m geplaatst heb.
Maaike says
Hahaha, echt heeeeel vervelend! 😉
Hè, wat jammer dat de lasagne te vochtig was…. 🙁 Maar fijn dat ie wel smaakte!
Ik hou je blog in de gaten! 🙂