chocolade snickers taartjes
Een van de opdrachten van de Valentijn Foodswap was iets te maken met chocolade. Nu had ik wel weer brownies kunnen maken, en dat had ik eerlijk gezegd ook gedaan, maar om wat voor reden dan ook wilden ze niet lukken. Iets anders verzinnen dan maar. Deze Chocolade Snickers Taartjes zouden ook best voor die opdracht in aanmerking komen. Nadat ik ze geproefd had wist ik het zeker deze zouden het pakket in gaan!
Het deeg hiervoor heb ik zelf gemaakt. Moet wel eerlijk toegeven dat het niet soepel ging. Man, wat een geklooi. Ik moest een beetje aan Paul Oosten denken. Hij en deeg gaat ook niet zo goed samen! 🙂 Maar je zou dus ook kant en klaar deeg kunnen gebruiken. Tante Fanny is zo’n merk dat deeg op de rol verkoopt.
Wat heb je verder nodig:
Deeg:
- 190 gram bloem
- 50 gram suiker
- 125 gram koude boter in blokjes
- 1 ei
Vulling:
- 2 Snickers
- 100 gram pure chocolade
- 60 ml slagroom
- 1 ei
- 2 eidooiers
- 2 eetlepels suiker
- poedersuiker ter garnering
Het deeg:
Doe de bloem, suiker en boter in je keukenmachine en pulseer totdat het deeg op fijn broodkruim lijkt. Voeg het ei toe en pulseer totdat het deeg samenhangt. Meng het deeg niet te lang door. Leg het deeg op een gebloemd werkblad en kneed het tot een platte schijf. Verpak het in plastic folie en leg het voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 4, 10 cm doorsnee bakvormpjes met losse bodem in. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot het een dikte heeft van zo’n 5 mm. Snijd 4 rondjes van 13 cm uit het deeg. Bekleed de vormpjes met het deeg en leg ze voor 10 minuten in de koelkast.
Bak de deegvormpjes 12 -14 minuten blind af dmv bakpapier en gedroogde erwten of rijst of bakparels. Verwijder het bakpapier en de vulling en bak nog 5 minuten totdat de bodem goudbruin is. Haal uit de oven laat wat afkoelen.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden. Verdeel de Snickers over de 4 taartjes.
Meng in een steelpannetje de slagroom met de chocolade en laat op een heel laag vuurtje al roerende smelten. Eenmaal gesmolten, zet het vuur uit en laat een beetje afkoelen.
Mix in een kom het ei, de eidooiers en de suiker luchtig. Voeg het chocolademengsel toe. Meng dit samen. Giet het mengsel in de vormpjes. Bak de taartjes 25 minuten of totdat de vulling stevig is. Laat ze afkoelen en garneer zo nodig met poedersuiker.
En dan smullen!
Bron: Taste
Maaike says
Oeh, lijken me echt heel erg lekker! 🙂 Veeel chocola! 😉
Iris says
Ze waren heerlijk en nu ik het recept zo zie, ga ik ze zeker een keer thuis maken. Net als de Strawberry Cheesecake Bites… Krijg er al helemaal trek in 🙂
Caroline Brouwer says
Snickers zijn mij favoriete bars, dus deze móet ik wel een keer maken!
I am Cooking with Love says
Ze zullen je niet teleurstellen Caroline!!! 🙂
Bo says
Ik hou van Snickers, dus ik denk dat ik deze ook wel lekker zal vinden!
I am Cooking with Love says
Dat denk ik ook Bo!! Ze waren niet vies! 🙂
geurvanmaillard says
Lang leve Tante Fanny !!!
I am Cooking with Love says
Yeaahh!! 🙂
Louie says
Jammie, met snickers! Kan niet anders dan lekker zijn…
I am Cooking with Love says
Yep, dat waren ze zeker! 😉