mini cinnamon rolls
De kerstdagen zijn voorbij en waarschijnlijk ondertussen ook alle kliekjes en restjes van heerlijke maaltijden. Maar het zou zomaar kunnen dat je nog ergens, achterin de koelkast, een blikje croissantdeeg hebt liggen. Je was nog zo van plan ze te gebruiken voor het Kerstontbijt maar je had al zoveel dus die liet je maar voor wat ze waren….of zo
Maar er zit wel een THT datum op en weggooien is ook geen optie. Dus wat maak je dan? Nee, geen croissantjes maar Mini Cinnamon Rolls. Zo gepiept om te maken en eerlijk gezegd ook zo weggehapt!
Ze lijken op de Pizza Rolls die ik eerder gemaakt had, maar dan in mini versie. Toevallig had ik een blikje waar je 6 croissantjes uit kan halen maar 8 was handiger geweest omdat je dan een mooie vierkante lap krijgt. En nu was hij wel heel lang en smal. Maar dat mocht de pret niet drukken en zeker de smaak niet. Ze waren weer lekker.
Wat heb je nodig:
- 1 blikje croissantdeeg 6 of 8 stuks
- 1 eetlepel gesmolten boter
- kaneel
- Muscovado suiker of bruine suiker
Extra:
- Mini muffinvorm
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het deeg uit het blik en rol het uit. Mocht je nou een blik met 8 stuks hebben, haal de lapjes deeg dan per 2 los van elkaar. En leg 2×2 lapjes tegen elkaar om zo een vierkant stuk deeg te krijgen en druk de naden goed tegen elkaar.
Ik had dus een blik voor 6 stuks en ik rolde het helemaal uit en drukte de naden goed tegen elkaar. Rol het deeg met een deegroller nog ietsje platter.
Besmeer het deeg met 1 eetlepel gesmolten boter.
Bestrooi het met kaneel.
En vervolgens met de suiker. Gebruik zoveel kaneel en suiker als je zelf wilt. Ik was hier wat aan de zuinige kant.
Rol het deeg op en snijdt in 16 stukjes of zoveel vakjes als je mini muffinvorm heeft.
Doe de stukjes met de gesneden kant in de vorm en druk ze een klein beetje aan.
Doe ze in de oven voor zo’n 15 minuten of zolang als op de verpakking staat.
En dan krijg je dit:
Nu zou je er nog wat glazuur over kunnen doen maar ik vond ze goed zo. Zoet zat.
Brenda (Kookt!) says
Leuk idee Tess, heb nog een pakje croissantdeeg in de koelkast liggen 😉
Tessa says
Leuk, het is zo gemaakt. En ook zo op! Haha.