• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / 2013 / Simpele gerechten voor de feestdagen

Simpele gerechten voor de feestdagen

18 december 2013 by I am Cooking with Love

Simpele gerechten voor de feestdagen.Gast Artikel

Simpele gerechten voor de feestdagen

De feestdagen zijn een tijd waar je samen komt met je familie en vrienden. En wat is een betere manier om dat te doen dan met een etentje. Hoewel sommigen van ons zich als een vis in het water voelen als ze in de keuken staan, geldt dat lang niet voor iedereen. Ook al heb je niet de culinaire vaardigheden om een 5-gangen diner helemaal ‘home made’ te maken, je kan nog steeds een gezellig etentje organiseren en een geweldig feestelijke maaltijd serveren. Hier zijn een paar simpele gerechtjes die je makkelijk zelf kan maken gedurende de feestdagen.
 

Heerlijk makkelijke hors d’oevres.

Een etentje organiseren in je eigen huis is een gezellige manier om samen te zijn met je vrienden en familie en om nieuwe recepten te presenteren. Dit zal niet altijd makkelijk zijn voor de onervaren gastheer of gastvrouw maar, maak je niet druk, je hoeft je niet helemaal uit te sloven om toch een geweldig feestdiner te organiseren. Je kan altijd nog de traditionele gerechten wat opleuken met je eigen feestelijke ideeën.
 
Bijvoorbeeld, vervang de ‘gewone’ crudité van wortel en selderijstengels door geroosterde groenten als courgette of asperges. Groenten omwikkeld met bacon is ook populair maar misschien niet ‘chique’ genoeg voor jouw etentje. Maak het wat eleganter door de bacon fijn te snijden in kleine stukjes en blokjes Belgomelk kaas toe te voegen aan de groenten voordat je ze gaat bakken. Vergeet niet deze hapjes met een goed glas rode wijn te serveren.
 

Eenvoudige en aantrekkelijke hoofdgerechten.

 
We maken ons allemaal schuldig aan te veel eten gedurende de feestdagen dus is het niet verrassend dat veel etentjes menu’s hebben met zware voorgerechten. Ga voor een hoofdgerecht wat niet te vullend is voor je gasten zodat ze zich niet propvol voelen zodra ze hun vork neerleggen. De standaard geroosterde kip of ham zijn goede keuzes, hoewel je je niet hoeft vast te pinnen op deze klassiekers. Je kan ook voor andere vleesgerechten gaan met bijvoorbeeld eend of lamsvlees. Probeer de gegrilde lamskoteletjes met rozemarijn en een fruitige marinade van druiven, witte wijn en honing. Voor de vegetarische gast, zou je aan kunnen bieden een simpele, maar creatief gerecht van penne pasta met spruitjes en noten als amandelen of pecannoten.
 
Simpele gerechten voor de feestdagen.

Simpele maar decadente desserts.

 
Een feestmaal is niet compleet zonder zoetigheden. Van koekjes tot cupcakes tot taarten en soufflés, een dessert speelt een grote rol in je feestmaal. Zelfs de gewoonste desserts kunnen een kerstsfeer krijgen. Maak een pepermint cake met peperminticing (je zou het zelfs roze of rood kunnen kleuren om het nog meer feestlijk te maken) en peppermintballetjes of mini candy canes en gemalen candy cane stukjes als garnituur. Je kan kerstkoekjes of brownies maken met behulp van deze kerst uitsteekvormpjes van M&S in de vorm van kerstbomen of sterren. Voeg leuke extra’s toe zoals gemalen candy cane als ‘kerstlichtjes’ op je kerstboomkoekje of voeg verkruimelde butterscotch candy toe om ze extra zoet te maken. Je kan ook wat vers seizoensfruit toevoegen als granaatappel om een extra kleuraccent en feestgevoel te geven aan deze vrolijke kerstfestiviteiten. 

Filed Under: 2013 Tagged With: kerst

Previous Post: « Garnalen in Pittige Saus
Next Post: Review: Beebox en Appeltaartbox »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Review: BK Bakplaat Easy Basic

Review: BK Bakplaat Easy Basic

Mini Spinazie Feta Flapjes

Mini Spinazie Feta Flapjes

Foodblogswap - Roedjak Fruitsalade

Foodblogswap – Roedjak Fruitsalade

Snelle Vitello Tonnato

Snelle Vitello Tonnato

Biefstuk Roerbak met Sojasaus

Biefstuk Roerbak met Sojasaus

Instagram

Tessa

Foodblogswap - Wrap met Gegrilde Groenten en Houmous

Foodblogswap – Wrap met Gegrilde Groenten en Houmous

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025