Zomerse Aardbeien Cake
Als je wilt dat je hele huis heerlijk naar aardbeien gaat ruiken moet je absoluut deze cake maken. Bovendien is hij ook nog super lekker.
Het is een recept van Smitten Kitchen. Ik kijk daar regelmatig even en ze heeft vaak leuke recepten staan. Bovendien blogt ze al heel wat jaren dus er is genoeg inspiratie op te doen daar.
Ingrediënten:
- 85 gram boter, op kamertemperatuur + extra om mee in te vetten
- 188 gram bloem
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 200 gram suiker + 2 eetlepels extra (apart houden)
- 1 groot ei
- 118 ml melk
- 1 theelepel vanille extract
- 450 gram aardbeien, van kroontje ontdaan en gehalveerd
- Extra: springvorm
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in.
- Meng de bloem met de bakpoeder en het zout in een kom.
- In een wat grotere schaal mix je met een handmixer de boter met de 200 gram suiker tot een lichte substantie.
- Voeg het ei, de melk en het vanille toe tot het net gemengd is. Niet te lang mixen.
- Voeg in gedeeltes de bloem toe en mix tot het een glad beslag.
- Schenk het beslag in de springvorm en beleg met de aardbeien. Probeer in een enkele laag te verdelen. Hier en daar wat aardbeien op elkaar is niet zo erg.
- Verdeel de 2 resterende eetlepels suiker over de aardbeien.
- Bak de cake voor 10 minuten waarna je temperatuur verlaagd naar 160 graden en bak 50 tot 60 minuten gaar. Test met een satéprikker of het deeg gaar is.
- Zet de springvorm op een rooster en laat volledig afkoelen.
Nicole ~ Heather & Lime says
Hmmm, die taart ziet er heerlijk uit, lekker zomers ook!
I am Cooking with Love says
Dank je. Ruikt en smaakt ook heerlijk.