Witte chocoladereep met pistache, gedroogde aardbeien en popcorn
Dit is een recept wat je heel makkelijk kan verdubbelen of verdriedubbelen. Lekker bij een kopje thee. Maar ook leuk om cadeau te doen. Eventueel aan je gasten aan het eind van de Kerstmaal.
Ik maakte het gewoon voor de lekker, voor ons. De Man is dol op witte chocolade dus hij had hier geen moeite mee. Natuurlijk liet hij het aan collega’s op het werk zien met als gevolg dat ik niet veel later die driedubbele portie aan het maken was. Hij blij, z’n collega’s blij. Leuk toch.
Ingrediënten:
- 200 gram witte chocolade
- 20 gram gedroogde aardbeien in stukjes gesneden
- 60 gram pistachenootjes grof gehakt
- klein handje zoute popcorn
Zo maak je het:
- Smelt 2/3 van de chocolade au bain marie tot alles gesmolten en 40-45 graden is. Haal het schaaltje van het vuur en voeg de resterende chocolade toe en laat al roerende afkoelen tot 24-25 graden. Verhit de chocolade daarna weer tot 27-28 graden.
- Meng de meeste aardbeien en pistachenootjes door de chocolade maar hou een aantal achter de hand om later er overheen te strooien.
- Schenk de massa uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en spreid met een spatel uit tot de gewenste dikte.
- Leg de popcorn en resterende nootjes en aardbeien op de nog zachte chocolade en laat alles compleet afkoelen.
- Breek in stukken en geniet.
[…] vergezocht maar lekker is het wel. En je kan er zo lekker mee variëren. Al eerder heb ik zoiets gemaakt en dat was ook zo […]