• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Witte chocoladereep met pistache, gedroogde aardbeien en popcorn

Witte chocoladereep met pistache, gedroogde aardbeien en popcorn

23 december 2015 by I am Cooking with Love

Witte chocoladereep met pistache, gedroogde aardbeien en popcorn

Witte chocoladereep met pistache, gedroogde aardbeien en popcorn

Dit is een recept wat je heel makkelijk kan verdubbelen of verdriedubbelen. Lekker bij een kopje thee. Maar ook leuk om cadeau te doen. Eventueel aan je gasten aan het eind van de Kerstmaal.

Ik maakte het gewoon voor de lekker, voor ons. De Man is dol op witte chocolade dus hij had hier geen moeite mee. Natuurlijk liet hij het aan collega’s op het werk zien met als gevolg dat ik niet veel later die driedubbele portie aan het maken was. Hij blij, z’n collega’s blij. Leuk toch.

Ingrediënten:

  • 200 gram witte chocolade
  • 20 gram gedroogde aardbeien in stukjes gesneden
  • 60 gram pistachenootjes grof gehakt
  • klein handje zoute popcorn

Zo maak je het: 

  1. Smelt 2/3  van de chocolade au bain marie tot alles gesmolten en 40-45 graden is. Haal het schaaltje van het vuur en voeg de resterende chocolade toe en laat al roerende afkoelen tot 24-25 graden. Verhit de chocolade daarna weer tot 27-28 graden.
  2. Meng de meeste aardbeien en pistachenootjes door de chocolade maar hou een aantal achter de hand om later er overheen te strooien.
  3. Schenk de massa uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en spreid met een spatel uit tot de gewenste dikte.
  4. Leg de popcorn en resterende nootjes en aardbeien op de nog zachte chocolade en laat alles compleet afkoelen.
  5. Breek in stukken en geniet.

Filed Under: Zoet Tagged With: gedroogde aardbeien, pistachenootjes, popcorn, Witte chocolade

Previous Post: « Tartiflette
Next Post: Het nieuwe kaviaar eten: Frietje kaviaar. »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Chocolade Pepermunt Bark - I am Cooking with Love schreef:
    20 december 2016 om 07:01

    […] vergezocht maar lekker is het wel. En je kan er zo lekker mee variëren. Al eerder heb ik zoiets gemaakt en dat was ook zo […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers

Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers

Quinoa Pizza Hapjes

Quinoa Pizza Hapjes

Regenboog schuimpjes

Regenboog Schuimpjes

Donuts zelf maken

Donuts zelf maken

Foodblogswap - Mini Appeltaartjes

Foodblogswap – Mini Appeltaartjes

Instagram

Tessa

Donuts zelf maken

Donuts zelf maken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025