Toefjes Meringue met Dulce de Leche
Zoals ik al eerder schreef bij de amandel praline zat ik dus met een pot dulce de leche in m’n maag. Wat moet ik daar nu mee doen, behalve af en toe een theelepeltje uit de pot snoepen. Moet je niet te vaak doen overigens, wordt je misselijk van. Weet ik toevallig. Ik kwam op deze kleine toefjes. Lijkt het toch nog een héél klein beetje op een macaron! Alleen is dit een stuk sneller en makkelijker te maken. Je hebt ook maar heel weinig ingrediënten nodig. Het hapt wederom lekker weg. Dus maak er een boel.Ingrediënten:
- 2 eiwitten
- 125 gram suiker
- dulce de leche / blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
Zo maakte ik het:
- Mocht je nog geen dulce de leche hebben, maak dat dan eerst. Dat doe je door een blikje gecondenseerde melk (Friesche vlag) van z’n etiket te ontdoen en in een pan met water te zetten. Zorg ervoor dat het blikje volledig onder water staat en dat gedurende het kookproces ook blijft. Breng het water aan de kook en laat het 3 uur zachtjes koken. Haal het blikje uit het water en laat het helemaal afkoelen voordat je het blikje open maakt. Dan is je dulce de leche klaar. Bewaar het in een potje in de koelkast
- Mix met een handmixer de eiwitten in een schone kom luchtig. Wanneer zachte pieken ontstaan voeg je beetje bij beetje de suiker toe. Klop net zo lang tot het een glanzende stevige massa wordt ongeveer een minuut of 8 – 10. Test tussendoor of de suiker opgelost is door een beetje eiwit tussen je vingers te wrijven. Is het nog korrelig, mix dan nog even door.
- Schep de eiwitmassa in een spuitzak en spuit kleine toefjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Bak ze 1 1/2 uur in een voorverwarmde oven op 100 graden.
- Laat ze in de oven volledig afkoelen.
- Trek ze los van het papier en lepel een klein beetje dulce de leche op de onderkant van een toefje. Zoek een toefje van ongeveer dezelfde grootte en plak ze op elkaar.
- Ga zo door tot ze allemaal op zijn.
- En nu smullen.
Tip: gebruik een aspergepan als je die hebt om het blikje gecondenseerde melk in te koken. Je hebt minder water nodig en hij is hoog genoeg dat je nagenoeg geen water hoeft bij te vullen tijdens het koken. Maar check het voor de zekerheid toch even.
Es' Factory says
Man, man, man… En echt? Wordt je er misselijk van? hahahhaha
I am Cooking with Love says
Klein beetje maar!hahahah
Maaike says
Hahaha! “Weet ik toevallig” 😉 Beetje ervaring misschien? 😉
Wat een mooie foto’s! Ze zien er echt super lekker uit!
I am Cooking with Love says
Het hing er tegen aan Maaike! 😉