Sesam Snaps
At jij deze vroeger ook? Heerlijk vond ik ze, en nog! Geen idee eigenlijk waar mijn moeder, want dat leek me het meest logisch, ze gekocht had. Maar goed, zo’n pakje van die licht plakkerige sesam koekjes ging erin als koek. Tegenwoordig koop ik ze bij de Toko. Als ik ze zie en er aan denk.
Maar nu kreeg ik een pot Melvita crème honing uit de Foodybox die vele foodbloggers een paar keer per jaar thuis gestuurd krijgt. En ik besloot ze zelf te maken. Zo makkelijk en net zo lekker als uit de winkel.
Ingrediënten:
- 200 gram sesamzaad
- 60 gram suiker
- 160 gram honing
Extra:
- bakplaat
- 2 vellen bakpapier licht ingevet met neutrale olie
- deegroller
Zo maak je het:
- Doe alle ingrediënten in een steelpannetje.
- Roer tot alles gesmolten is.
- Laat het daarna onaangeroerd door pruttelen tot je een mooi goudbruine massa hebt.
- Leg op een omgekeerde bakplaat een vel bakpapier en stort daar de hete sesammassa op uit.
- Leg het andere vel met olie kant naar beneden erop en rol met de deegroller uit tot een dunne lap. Zo dun mogelijk.
- Haal het bovenste vel eraf en laat volledig afkoelen.
- Breek in stukken en geniet.
- Bewaar ze met stukjes vetvrij of bakpapier ertussen in een afgesloten bakje.
Pas op, want de sesammassa wordt bloedheet! Doe dit niet met kleine kinderen in de buurt!
MirjamF says
Lekker!!! Gaat op het lijstje “nog te maken”!! 🙂
I am Cooking with Love says
Leuk!
Eef says
Lekker! Deze haal ik ook wel eens bij de toko, heerlijk maar zelf maken is natuurlijk veel leuker. Ga deze even onthouden 🙂
I am Cooking with Love says
Leuk, Eef! 🙂