• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Schijn Bedriegt Macarons

Schijn Bedriegt Macarons

15 februari 2015 by I am Cooking with Love

Schijn Bedriegt Macarons - I am Cooking with Love

Schijn Bedriegt Macarons

Ze zien er best  mooi uit hè? Net echt. Ik was er ook best trots op toen ik de mooie voetjes zag. Maar ja, toen moest ik de botercrème nog maken en de boel ‘assembleren’ en proeven. Ja nou toen was mijn blije gevoel compleet weg. Ze waren keihard en de botercrème was veel te ‘runny’. Absoluut geen succes. Maar ja ze oogten wel heel mooi vandaar toch maar een foto gemaakt. Een schijn bedriegt foto van een macaron.

Deze roze waren mijn 3e poging al. Op de een of andere manier trekken deze koekjes mij enorm om zelf te maken. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een macaron gegeten dus weet ik ook niet hoe ze moeten smaken. Hoe de structuur, het mondgevoel, van zo’n macaron is.

Zoals velen van jullie weten let het maken van deze Franse koekjes heel nauw. Met als resultaat dat de koekjes of hol zijn of keihard of afbrokkelen. Van alles kan er fout gaan. Ik moet het maar als een uitdaging beschouwen.

Onlangs zag ik weer een paar mooie exemplaren op social media voorbij komen en ik kreeg weer zin om nog eens een poging te gaan wagen.

Zodra ik ze eindelijk onder de knie heb komt er een recept van ok? Maar voor nu nog even geduld aub!

Heb jij wel eens macarons gemaakt? En, ging dat goed? Heb je nog tips & tricks voor me? Ik hoor het graag.
Schijn Bedriegt Macarons by I am Cooking with Love

Filed Under: Zoet Tagged With: bakken, koekje, macaron, macarons, zelf maken, zoet

Previous Post: « Kaas Wontons met Honing-Mosterdsaus
Next Post: Zoete Aziatische Marinade »

Reader Interactions

Comments

  1. Caroline Brouwer says

    15 februari 2015 at 08:48

    Toch zien ze er niet gek uit Tessa! Ik vind ze altijd heel erg lekker, maar durf er zelf niet aan te beginnen, omdat ik altijd hoor dat het zo nauw luistert! Dus ik vind het al knap dat jij je er aan waagt!

  2. Myriam says

    15 februari 2015 at 08:58

    Dag Tessa,
    Probeer het eens met mijn recept. Dit is nu wel met een hartige vulling, maar het koekje is net hetzelfde. Je moet er dan alleen een zoete vulling in doen.
    http://hap-en-tap.blogspot.be/2014/11/lukt-altijd-macaron-met-wildpastei.html
    Succes! Ik duim voor je, want dit is echt een zalig koekje.
    PS Bij mij lukt het ook niet altijd en het bizarre is, soms weet je gewoon niet waarom en doe je alles net hetzelfde als de keer ervoor…
    Myriam

  3. I am Cooking with Love says

    15 februari 2015 at 10:29

    Dank je Caroline, ik vond ze er ook super uit zien! Ware het niet dat ze keihard waren en die vulling veel dun. Maar goed, toch vond ik het wel leuk om te doen. Binnenkort weer.

  4. I am Cooking with Love says

    15 februari 2015 at 10:32

    Hi Myriam, ik las gisteren een post waarin de blogster alle ‘mythes’ van tafel veegde. Van de verschillende eiwitten tot hoe je je eiwitten opklopt. Bij haar kwamen ze elke keer tot hetzelfde resultaat, mooi en met voetjes etc. Maar ook bij haar ging het af en toe wel eens mis. Gewoon doorgaan denk ik dan. Ik zal zo even je recept bekijken en opslaan.

    Dank je voor je reactie.

  5. Nell Nijssen says

    15 februari 2015 at 16:40

    Ik heb een soort van kookfee in de familie die echt kan toveren. Zelfs zij vindt macarons maken een hele klus. Het lukt wel, naar niet geheel perfect. En bij mij worden het uitgebakken zandkoekjes, inclusief een knarrrrsend mondgevoel. Dus prijs je gelukkig, lieve Tessa!

  6. ohladybake says

    16 februari 2015 at 12:43

    hoi tessa,
    is inderdaad moeilijk om te maken.
    ik wil ze ook al lang proberen maar ik zie er een beetje tegenop om eraan te beginnen omdat ik weet dat het niet van de poes is.
    maar de foto’s zien er wel fantastisch uit!

    liefs
    ohladybake

  7. I am Cooking with Love says

    16 februari 2015 at 20:35

    Hi Nell, wat heerlijk zo’n kookfee in de familie. Bij mij was het dus ook elke keer niet echt een succes maar deze werden op het oog wel weer mooi. Binnenkort poging nr. 4! Het houdt me van de straat denken we dan maar! hahaha

  8. I am Cooking with Love says

    16 februari 2015 at 20:36

    Hi Ohladybake, joh gewoon een keertje doen. Als het fout gaat ben je een paar eiwitten, suiker en amandelmeel kwijt. 😉

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Filotaart met Spinazie, Feta en Pijnboompitten

Filotaart met Spinazie, Feta en Pijnboompitten

Biefstuk Roerbak met Sojasaus

Biefstuk Roerbak met Sojasaus

Doperwten Spread

Doperwten Spread

Daging Smoor uit de Snelkookpan

Daging Smoor uit de Snelkookpan

Koe Lo Kai - Zoet Zure Kip

Koe Lo Kai – Zoet Zure Kip

Instagram

Tessa

Everything Bagels Zelf Maken

Everything Bagels Zelf Maken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025