Oreo M&M’s Koeken
Deze koeken zijn zo makkelijk om te maken dat ik het aandurfde om ze ook te gaan maken. Hiervoor heb je wel je maatlepels en cup maten nodig. Die zijn tegenwoordig overal te verkrijgen. De Albert Heijn verkoopt ze bijvoorbeeld. Dus je hoeft er niet perse voor naar een kookwinkel of ze online te bestellen.
Ik adviseer wel om de bloem met een lepel in de cup maat te scheppen en dan met een mes af te strijken. Als je gaat scheppen in je pak met bloem wordt de bloem samen gedrukt en krijg je ongemerkt meer bloem in je cup maat dan de bedoeling is.
Verder is het een kwestie van alles in een grote kom roeren en in een vierkante bakvorm drukken.
Ingrediënten:
- 115 gram boter, gesmolten
- 1 groot ei,
- 1 cup licht bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel vanille extract
- 1 cup bloem
- 18 Oreo koekjes, in kwarten gesneden
- 1/2 cup M&M’s
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een vierkante bakvorm (20 x 20 cm) met aluminiumfolie en vet in. Ik gebruikte daar Dr. Oetker bakspray voor. Lekker makkelijk.
- Smelt de boter in de magnetron of pannetje. Schenk in een ruime kom en laat het een paar minuten afkoelen. Voeg het ei, bruine suiker en vanille toe en meng alles goed met elkaar.
- Voeg de bloem toe en meng tot alles net gemengd is.
- Schep de Oreo’s er voorzichtig door en doe het hele mengsel in de bakvorm.
- Druk de bovenkant aan met een spatel of lepel en bestrooi daarna de M&M’s er over. Druk ook die met je handen lichtjes in het deeg.
- Bak in 20 – 22 minuten gaar. De bovenkant moet droog zijn en een satéprikker moet droog uit de koek komen. Een paar zichtbare kruimels is ok maar het moet geen nattig beslag meer zijn.
- Laat de koek afkoelen in de bakvorm voordat je het eruit haalt.
Bron: Averie Cooks