• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Mini Monkey Bread

Mini Monkey Bread

31 juli 2016 by I am Cooking with Love

Mini Monkey Bread

Mini Monkey Bread

Nu had ik dus nog behoorlijk wat gecondenseerde melk over van het Rocky Road recept. Dus op zoek naar een recept waar geen heel blikje in hoefde maar waar een beetje maar nodig was. Toen kwam ik deze Monkey Bread van The Pioneer Woman tegen. Vraag me nou niet waarom zoiets Monkey Bread heet want volgens mij weet niemand dat helemaal zeker. Hoe je het ook wilt noemen het is een heerlijk zoete lekkernij wat je prima bij een kopje thee kan eten.

Ik gebruikte hiervoor kant en klaar deeg uit zo’n blik. Je hebt croissantdeeg maar ook deeg om witte broodjes mee te maken. Dat laatste nam ik. Daar zitten 6 plakken deeg in en die sneed ik in vieren. Zo’n blik is ideaal om in de koelkast achter de hand te hebben.

Er staan geen hoeveelheden bij maar dat is omdat je zelf kan bepalen hoeveel suiker en boter en kaneel je wilt gebruiken. Maar eerlijk is eerlijk, gebruik niet te weinig boter en suiker want dat maakt het wel zo lekker en sticky.

Ingrediënten:

  • 1 blik kant en klaar brooddeeg. Bijvoorbeeld deze.
  • boter
  • suiker
  • kaneel
  • gecondenseerde melk

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Neem een muffinblik met 6 holtes en leg in iedere holte een klontje boter en daarop een schepje suiker en kaneel.
  3. Snij elke plak deeg in vieren en draai er bolletjes van. Vul de holte met de 4 bolletjes deeg.
  4. Leg daar weer een klontje boter op en wat suiker en kaneel.
  5. Herhaal met de rest van het deeg.
  6. Zet de muffinpan in de oven en bak in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin.
  7. Haal de Monkey Bread uit de oven en lepel er, nu ze nog heet zijn, royaal gecondenseerde melk over. Laat het wat intrekken en naar de bodem zakken.
  8. Haal ze uit de vorm en geniet.

Filed Under: Snack, Zoet Tagged With: brooddeeg, gecondenseerde melk, kaneel, muffinpan, roomboter, suiker

Previous Post: « Doperwten Spread
Next Post: Kip-Bacon Bladerdeeg Hapjes »

Reader Interactions

Comments

  1. Es says

    31 juli 2016 at 15:23

    Oh My Good Lord….
    En nu wil ik natuurlijk ook monkeybread maken. Nou vooral eten… hahahaha

  2. I am Cooking with Love says

    31 juli 2016 at 16:36

    Nou, de winkels zijn nog even open. Haal een blik van dat deeg en je kan los! 😉

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Champignonroomsaus zelf maken

Champignonroomsaus zelf maken

Kippasteitjes met Bladerdeeg

Kippasteitjes met Bladerdeeg

Recensie: De Grote Oven Van Van Boven

Recensie: De Grote Oven Van Van Boven

Pasteibakjes Zelf Maken

Pasteibakjes Zelf Maken

Recept voor frisse Citroenkoekjes

Instagram

Tessa

Focaccia Pesto Bollen

Focaccia Pesto Bollen

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025