Gekarameliseerde amandelen met een droplaagje.
Jullie snappen dat ik een beetje in een drop-flow ben nu ik dat pakket met dropsiropen en poeders besteld heb. Deze keer maakte ik deze gekarameliseerde amandelen die een laagje droppoeder kregen. Het was denk ik maar goed dat dit recept ‘maar’ 100 gram amandelen nodig had want tjonge jonge wat vond ik het lekker. Ik had ze op de dag gemaakt en moest me echt inhouden niet allemaal op te eten want ik wilde dat de Man ook nog even kon proeven. Hij nam er een paar en vond het genoeg. De rest kon ik daarna alsnog opeten. 😉
Ingrediënten:
- 100 gram ongezouten amandelen
- 85 gram suiker
- 50 ml water
- 1 theelepel droppoeder
- 1 eetlepel dropsiroop, zout
- extra droppoeder om te bestrooien
Zo maak je het:
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij.
- Doe de amandelen, suiker, water, theelepel droppoeder en de dropsiroop in een antiaanbakpan en laat op een rustig vuurtje al roerende smelten.
- Blijf roeren tot de siroop wat ingedikt is. Doe dit op laag vuur om eventueel aanbranden te voorkomen.
- Verdeel de amandelen over de bakplaat en verspreid de amandelen een beetje. Laat afkoelen.
- Ze zullen nog wat plakkerig zijn maar haal de amandelen los van het bakpapier en doe in een schaaltje. Bestrooi met wat droppoeder en hussel goed door elkaar. Zorg dat alle amandelen een dun laagje poeder heeft. Ik gebruikte een theezeefje voor de poeder.
Bron: Lakrids