• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Gekarameliseerde amandelen met een droplaagje.

Gekarameliseerde amandelen met een droplaagje.

29 juni 2017 by I am Cooking with Love

Gekarameliseerde amandelen met een droplaagje. Gekarameliseerde amandelen met een droplaagje.

Jullie snappen dat ik een beetje in een drop-flow ben nu ik dat pakket met dropsiropen en poeders besteld heb. Deze keer maakte ik deze gekarameliseerde amandelen die een laagje droppoeder kregen. Het was denk ik maar goed dat dit recept ‘maar’ 100 gram amandelen nodig had want tjonge jonge wat vond ik het lekker. Ik had ze op de dag gemaakt en moest me echt inhouden niet allemaal op te eten want ik wilde dat de Man ook nog even kon proeven. Hij nam er een paar en vond het genoeg. De rest kon ik daarna alsnog opeten. 😉

Ingrediënten:

  • 100 gram ongezouten amandelen
  • 85 gram suiker
  • 50 ml water
  • 1 theelepel droppoeder
  • 1 eetlepel dropsiroop, zout
  • extra droppoeder om te bestrooien

Zo maak je het:

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij.
  2. Doe de amandelen, suiker, water, theelepel droppoeder en de dropsiroop in een antiaanbakpan en laat op een rustig vuurtje al roerende smelten.
  3. Blijf roeren tot de siroop wat ingedikt is. Doe dit op laag vuur om eventueel aanbranden te voorkomen.
  4. Verdeel de amandelen over de bakplaat en verspreid de amandelen een beetje. Laat afkoelen.
  5. Ze zullen nog wat plakkerig zijn maar haal de amandelen los van het bakpapier en doe in een schaaltje. Bestrooi met wat droppoeder en hussel goed door elkaar. Zorg dat alle amandelen een dun laagje poeder heeft. Ik gebruikte een theezeefje voor de poeder.

Bron: Lakrids

Filed Under: Snack, Zoet Tagged With: amandelen, caramel, drop, droppoeder, dropsiroop, suiker

Previous Post: « Chocolade Drop Toffee Zelf Maken
Next Post: Mini Knoflookbroodjes met Prosciutto »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

No-Bake Chocolade Taart met Gerookt Zout

No-Bake Chocoladetaart met Gerookt Zout

Pittige Hutspot met Notenkorstje

Zelf pepernoten maken en dus géén kruidnoten.

Zelf pepernoten maken en dus géén kruidnoten.

Pasteibakjes Zelf Maken

Pasteibakjes Zelf Maken

Mini Bananen Koffie Chocolade Muffins

Mini Bananen-Koffie-Chocolade Muffins

Instagram

Tessa

Caesar Dressing Zelf Maken

Caesar Dressing Zelf Maken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025