Bananenijs zonder ijsmachine met maar 1 of 2 ingrediënten!
Dit is bijna geen recept meer te noemen. Zo simpel maar met zo’n verrassende uitkomst. Ik had al eens gelezen dat als je bananen invriest en je ze daarna in de keukenmachine fijnmaalt je een soort softijs krijgt. Moest ik natuurlijk uitproberen en het bleek gewoon echt zo te werken. En dat zonder melk, eieren etc wat je normaal gesproken nodig hebt om ijs te maken. En ohja ook geen ijsmachine nodig dus. Kijk, dat is leuk.
Je snijdt een stuk of 2 of 3 rijpe bananen in plakjes, stop ze in een diepvrieszakje en vervolgens in de vriezer. Daarna vermalen in je keukenmachine en klaar ben je eigenlijk. Je zou het nog terug de vriezer in kunnen stoppen maar dan is daarna het ‘softijs-effect’ wel weg.
Mix een eetlepel pindakaas erdoor of Nutella als je dat lekker vindt en je kan gaan smullen. Of strooi er wat gehakte pinda’s of andere nootjes overheen, wat hagelslag? Bedenk het maar.
Ingrediënten:
- 2 of 3 grote bananen in plakjes gesneden
- 1 eetlepel pindakaas of Nutella (optioneel)
- Extra versiersels als: hagelslag, nootjes, geraspte kokos, chocoladesiroop, koekkruimels, stukjes gedroogde banaan, etc.
Hoe maak je het:
- Snij de bananen in plakjes en doe ze in een diepvrieszakje of bakje en stop in de vriezer.
- Eenmaal bevroren maal je de bananen fijn in je keukenmachine. Eerst zal het wat korrelig zijn maar hou vol en schraap zo af en toe de randen schoon. Ineens zie je dat het een smeuïge massa wordt.
- Mix na behoeven een eetlepel pindakaas erdoor of laat het naturel.
- Serveer direct of laat het nog wat uitharden in de vriezer.
- Eet smakelijk.
Dit recept is voor 2 personen ongeveer.
TessaC says
Oeh… dat klinkt wel heel erg gemakkelijk! Wat denk je. Zou het ook met een blender werken?
I am Cooking with Love says
Hi Tessa, ja lijkt me wel. Misschien is het dan handig om wat meer bananen te gebruiken zodat de mesjes wat meer ‘grip’ hebben zeg maar. Probeer het eens.
Nell Nijssen says
Wow, ik heb zojuist je recept nagemaakt en gegeten! Helemaal te gek, dit ijs! Lekker met geschaafde chocolade erover en een beetje tia maria. Echt lekker.
I am Cooking with Love says
Ohh Tia Maria, wat een goed idee!! Heb ik overigens eens zelf gemaakt. Was toen voor de Foodswap van Es. Was simpel om te maken en heerlijk.