• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Appelstrüdel met Chocola en Walnoten

Appelstrüdel met Chocola en Walnoten

14 juni 2017 by I am Cooking with Love

 

Appelstrüdel met Chocola en Walnoten

Appel Strudel met Chocola en Walnoten

Officieel is dit natuurlijk geen echte appelstrüdel. Die maak je namelijk met zeer dun, elastisch deeg en dit is met bladerdeeg. Naar mijn idee een heel stuk makkelijker om mee te werken en echt, ook hartstikke lekker.

Natuurlijk braken bij het vouwen van de deegstrookjes een aantal af of raakten ze de tegenover liggende strook niet maar ik heb alles zo goed en zo kwaad als het ging omwikkeld en toen heel snel in de oven gezet. Hopende dat het er goed uit zou komen en dat bleek ook zo. Dus maak je geen zorgen als dat ook bij jou gebeurd. In de oven komt het helemaal goed.

Appelstrüdel met Chocola en Walnoten

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 1 eetlepel water
  • 3 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 2 Granny Smith appels, geschild, ontdaan van klokhuis en in dunne partjes gesneden
  • 60 gram walnoten, klein bakje. Grof gehakt
  • 70 gram pure chocolade, fijn gehakt
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • Rietsuiker

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix en een klein kommetje het ei met het water en zet aan de kant.
  3. Meng in een ruime kom de basterdsuiker, bloem en kaneel. Voeg de appelpartjes toe en de walnoten. Hussel het goed door elkaar.
  4. Rol het bladerdeeg uit en leg op de bakplaat. Verdeel het appelmengsel in de lengte van het bladerdeeg in een strook.
  5. Snij links en rechts van het deeg strookjes in het deeg tot vlak bij het appelmengsel.
  6. Begin aan 1 uiteinde en vouw om en om de strookjes deeg over de appels. Alsof je aan het vlechten bent. Druk de uiteinden van de strookjes voorzichtig tegen elkaar aan. Mocht dit niet lukken omdat het deeg te kort is of afbreekt dan laat je het deeg zo liggen op de appels.
  7. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en bestrooi de bovenkant van het deeg met wat rietsuiker.
  8. Bak voor 35 minuten mooi goudbruin.
  9. Haal de strudel uit de oven en laat op een rooster compleet afkoelen voordat je het aan gaat snijden.

Bron: TipHero

Filed Under: Zoet Tagged With: appel, bladerdeeg, chocolade walnoten, gebak, kaneel

Previous Post: « Broodje Kip Oestersaus
Next Post: Ham Kaas Omelet met Zongedroogde Tomaatjes en Basilicum »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Warme Coco Chocolademelk - 1

Warme Coco Chocolademelk

Filotaart met Spinazie, Feta en Pijnboompitten

Filotaart met Spinazie, Feta en Pijnboompitten

Doperwten Spread

Doperwten Spread

Recensie: Mag ik nog een hapje?

Recensie: Mag ik nog een hapje?

Lente Frittata met Asperges en Feta

Lente Frittata met Asperges en Feta

Instagram

Tessa

Honing-Madeleines

Honing-Madeleines

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025