Appel Strudel met Chocola en Walnoten
Officieel is dit natuurlijk geen echte appelstrüdel. Die maak je namelijk met zeer dun, elastisch deeg en dit is met bladerdeeg. Naar mijn idee een heel stuk makkelijker om mee te werken en echt, ook hartstikke lekker.
Natuurlijk braken bij het vouwen van de deegstrookjes een aantal af of raakten ze de tegenover liggende strook niet maar ik heb alles zo goed en zo kwaad als het ging omwikkeld en toen heel snel in de oven gezet. Hopende dat het er goed uit zou komen en dat bleek ook zo. Dus maak je geen zorgen als dat ook bij jou gebeurd. In de oven komt het helemaal goed.
Ingrediënten:
- 1 ei
- 1 eetlepel water
- 3 eetlepels donkere basterdsuiker
- 1 eetlepel bloem
- 1/4 theelepel kaneel
- 2 Granny Smith appels, geschild, ontdaan van klokhuis en in dunne partjes gesneden
- 60 gram walnoten, klein bakje. Grof gehakt
- 70 gram pure chocolade, fijn gehakt
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- Rietsuiker
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix en een klein kommetje het ei met het water en zet aan de kant.
- Meng in een ruime kom de basterdsuiker, bloem en kaneel. Voeg de appelpartjes toe en de walnoten. Hussel het goed door elkaar.
- Rol het bladerdeeg uit en leg op de bakplaat. Verdeel het appelmengsel in de lengte van het bladerdeeg in een strook.
- Snij links en rechts van het deeg strookjes in het deeg tot vlak bij het appelmengsel.
- Begin aan 1 uiteinde en vouw om en om de strookjes deeg over de appels. Alsof je aan het vlechten bent. Druk de uiteinden van de strookjes voorzichtig tegen elkaar aan. Mocht dit niet lukken omdat het deeg te kort is of afbreekt dan laat je het deeg zo liggen op de appels.
- Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en bestrooi de bovenkant van het deeg met wat rietsuiker.
- Bak voor 35 minuten mooi goudbruin.
- Haal de strudel uit de oven en laat op een rooster compleet afkoelen voordat je het aan gaat snijden.
Bron: TipHero