• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / 2013 / Winactie: 2 x Spicebomb

Winactie: 2 x Spicebomb

1 december 2013 by I am Cooking with Love

Winactie: 2 x Spicebomb

Winactie: 2 x Spicebomb

Het is nog steeds echt weer voor stoofpotjes en stevige soepen en dat zal voorlopig ook wel zo blijven. Heerlijk vind ik het als er weer zo’n pan vol heerlijkheden op het gasfornuis staat te pruttelen. En het liefst de hele dag. Enige nadeel is wel dat je constant met een honger gevoel zit vanwege die heerlijke geuren. 😉
 
Maar als ik dan zo’n stoofpot of soep maak moet daar vaak losse specerijen en/of kruiden in. Zo had ik onlangs een Thaise kippensoep in mijn slowcooker gemaakt. Daar gingen een aantal losse schijfjes gember in en blaadjes djeroek poeroet (citroenblaadjes), ik had ook sereh (citroengras) kunnen nemen, maar die moesten er aan het eind uit gevist worden. Aangezien het geen heldere bouillon was zat ik aardig lang te vissen en te scheppen tot ik alle gemberschijfjes eruit had. En had ik er nou 4 of 5 schijfjes in gedaan? Ik wist het niet meer zeker. 
 
Had ik nou bijvoorbeeld hachee gemaakt met kruidnagelen dan was ik helemaal lang aan het scheppen want je wilt echt geen kruidnagel tussen je kiezen aantreffen.
 
Nu kreeg ik deze Spicebomb van Zalando. Het leek me een uitermate handig bolletje om van het geschep naar losse ingrediënten af te komen. En dat was het ook. Om het uit te proberen maakte ik weer de Thaise kippensoep en stopte alle losse specerijen/kruiden in de bol en hing het in de soep gedurende het hele kookproces. Stiekem was ik toch bang dat de smaak van de djeroek poeroet blaadjes niet echt goed vrij zou komen maar niets was minder waar. Ik proefde wel degelijk de citroenachtige smaak.
 
Ben jij ook zo’n stoofpotten liefhebber en lijkt je een Spicebomb ook handig? Ik mag er 2 weggeven! Hoe maak je kans:
 
  • Geef hieronder aan met welk recept jij deze Spicebomb zou gebruiken.
  • Like I am Cooking with Love op Facebook.
  • Deel deze actie via Facebook en/of Twitter.
  • Laat een geldig emailadres achter zodat ik contact met je op kan nemen mocht je gewonnen hebben.
  • Deze actie loopt t/m 8 december. Op 9 december maak ik de winnaars bekend.
En de winnaars zijn: Jacqueline en Tessa! Van harte gefeliciteerd. 
Iedereen hartelijk dank voor het meedoen met de win actie!
 
Deze actie is inmiddels afgelopen en de winnaars zijn bekend gemaakt.
 
Winactie: 2 x Spicebomb
 

Filed Under: 2013, Win Actie Tagged With: herfst, herfstgerecht, kruiden, soep, specerijen, stoofpot, Win Actie, winnen, winter

Previous Post: « Toefjes Meringue met Dulce de Leche
Next Post: Courgettesoep recept »

Reader Interactions

Comments

  1. Heidi Steven (@HeidiStevenSour) says

    1 december 2013 at 10:54

    Sinds ik een keer op een kruidnagel gebeten heb maak ik eigenlijk geen recepten meer met zulk soort ingrediënten 🙁 Maar stel dat ik deze handige Spicebomb zou winnen dan ga ik weer volop aan de slag. Misschien probeer ik als eerste wel jouw Thaise kippensoep want die klinkt wel erg lekker 🙂

  2. Angeline says

    1 december 2013 at 11:38

    Ik denk dat ik een panang curry ga maken met kip en pinda.
    Een heerlijke Vlaamsche stoofschotel kun je me trouwens ook voor wakker maken.
    Wat een gemakkelijke keukenhulp lijkt me de spicebomb.

  3. Rineke says

    1 december 2013 at 14:55

    ik zou hachee maken, of een lekkere curry. Dat is ook altijd zo’n gevis om alles wat je niet tussen je tanden wil krijgen eruit te vissen. Lijkt me superhandig zo’n spicebommetje.

  4. Luuk Beudeker says

    1 december 2013 at 15:24

    handig….ik ga voor de winst met een Sayur Lodeh soep met salamblaadjes, pimentkorrels, plakjes laos, tamarindepitjes en nog veel meer fijne kruiden….maar misschien ook wel te gebruiken in mijn eigen variant van rendang….

  5. Melanie says

    1 december 2013 at 15:25

    Wat een ideaal ding! Ik kom uit Zuid Limburg en woon nu me mijn vriend bij Arnhem in de buurt.
    Regelmatig maak ik een flinke pan Limburgs Zuurvlees (zoervleis), welke dan dezelfde dag nog op gaat. Helaas vissen onze gasten behoorlijk vaak stukjes laurierblad en kruisnagel uit hun portie. Oepss!!
    Die bom is dus erg welkom! 🙂

  6. Luuk Beudeker says

    1 december 2013 at 16:57

    handig….ik ga voor de winst met een Sayur Lodeh soep met salamblaadjes, pimentkorrels, plakjes laos, tamarindepitjes en nog veel meer fijne kruiden….maar misschien ook wel te gebruiken in mijn eigen variant van rendang….

  7. Paul Oosten says

    1 december 2013 at 19:17

    Jeugdtrauma, maar ik zou er hachee mee maken. Als kind eindigde ik ALTIJD dat ene kruidnageltje of laurierblad (dat m’n moder niet kon terug vinden) in m’n mond. DA BOMB zal dat nu kunnen verhinderen …

  8. Annemarie says

    1 december 2013 at 19:34

    Met die jeugdtraumas ben ik ook bekend ja, vreselijk was dat altijd!het heeft me echter niet belet om nu kruidnagels te gebruiken of andere toevoegingen die je beter niet kunt eten…. Waar ik de kruidenbom voor zou gebruiken? Tja… Misschien wel voor jouw kippensoep inderdaad, maar ook voor de lekkere stoofschotels deze winter…

  9. Jacqueline says

    1 december 2013 at 19:40

    Handig ding! Ik doe graag mee!

  10. Jacqueline says

    1 december 2013 at 19:45

    Sorry, vergeet aan te geven waarvoor ik m zou gebruiken. Ik maak graag curry’s waarin djeroek poeroetblaadjes moeten. Daarnaast zou ik m gebruiken in gerechten waar losse kruidnagels in moeten, bij stoofvlees, rendang enzo. Soep waar stukjes foelie en een (vers) kruidenbuiltje in moet.

    Groetjes,
    Jacqueline

  11. I am Cooking with Love says

    1 december 2013 at 19:46

    😉 Dank je voor het meedoen.

  12. Greet Heddema says

    1 december 2013 at 20:30

    Wat een super uitvinding! Uiteraard doe ik ook graag mee, 15 december is mijn Wim jarig en dan maak ik voor alle gasten Boeuf bourguignon. Op 1 januari mag ieder die aan komt wippen mee eten. Traditie getrouw staat er dan een flinke pan hache en een pan met goulash, en een flinke pan met gekookte rijst. Ik kan hem dus best wel goed gebruiken!
    Groetjes, Greet. (Magritha)

  13. tessa says

    2 december 2013 at 09:37

    wat handig! Ik doe het nu wel is met een stukje stof en een touwtje:-). Ik zou een marokkaanse stoofpot maken, zoals de lamsstoofpot van Jamie, met laurier en kaneelstokje,
    Groetjes Tessa

  14. inge says

    2 december 2013 at 12:03

    Lijkt me heel handig..

  15. Karin says

    2 december 2013 at 19:29

    ik zou gaan voor een Hongaarse goulash.

  16. Anita H. says

    3 december 2013 at 01:49

    Handig! Wil graag gebruiken bij stoofvlees; sucadelappen of riblappen. Kruidnagels en laurierbladeren….

  17. cilia says

    3 december 2013 at 08:05

    Ik zou beginnen met een heerlijke hachee (met rode kool natuurlijk 😉 ) . Daarna de goulash(soep) en verder zie ik het wel. Hij zal zeker vaak gebruikt worden!!

  18. Paul Oosten says

    3 december 2013 at 10:06

    Ik zou hem vandaag kunnen gebruiken voor laurierblad en peperkorrels, terwijl ik Felix Wilbrink’s ‘Fisherman’s Pie’ ga maken:
    http://www.telegraaf.nl/vrouw/culinair/vrouw_recepten/22089450/__Stoere_vissersschotel__.html

  19. I am Cooking with Love says

    3 december 2013 at 10:15

    Lekkere schotel zeg!

  20. Paul Oosten says

    3 december 2013 at 12:05

    tja, ik ben meer een vleeseter dan viseter, dus een paar keer per jaar speelt het schuldgevoel op. En dan zoek ik iets simpels …

  21. Paul Oosten says

    3 december 2013 at 12:06

    Maar als ik ook maar 1 graatje (of laurierblad) in m’n mond ontdek, ben ik er ook weer klaar mee voor de komende 3 maanden …

  22. I am Cooking with Love says

    3 december 2013 at 12:20

    Ik eet ook veel te weinig vis hoewel ik er wel van hou. Maar de Man is er niet zo dol op dus dan maak je het niet zo snel. Om de zoveel tijd haal ik voor mezelf een gerookte makreel of een pakje gerookte zalm of een haring bij de visboer. Heerlijk. Vanavond eet ik alleen dus ik was van plan zalmfilet uit de oven te gaan maken. Is zo lekker en heel makkelijk voor 1 persoon te maken. Daar kan ik me soms echt op verheugen. 😉

  23. christienvk says

    3 december 2013 at 12:45

    Voor de mulligatawny, een Tamil/Ierse pot met kip en heeeeel veeeel kruiden. Ik loop achteraf altijd te vissen naar de curryblaadjes en de kardemompeulen die er toch echt uit moeten.

  24. Simone says

    3 december 2013 at 18:40

    Oooo dat lijkt me een superhandig dingetje! Heb altijd ruzie met het terugvinden van de specerijen en zeker kruidnagel…. Niet zo lekker om die dan uit je mond te moeten vissen….:) Dus gebruiken? Voor alle stoofschotels, stoofpeertjes enzovoort.

  25. I am Cooking with Love says

    3 december 2013 at 18:42

    Leuk dat je mee doet Simone! Nog vervelender als een gast die kruidnagel tussen z’n kiezen krijgt!! 🙂

  26. Nell Nijssen says

    3 december 2013 at 19:14

    ik zou ‘m gebruiken om in de bouillon te hangen voor mijn Zondagse soep. Laurierblaadje, gekneusde peperkorrels, tijmblaadjes, foelie. En trekken maar ….

  27. I am Cooking with Love says

    3 december 2013 at 19:15

    Klinkt goed Nell, leuk dat je mee doet! 😉

  28. Candy says

    4 december 2013 at 22:16

    Ik laat me nu vaak afschrikken om een curry te maken met citroengras, gember, limoenblaadjes enz. omdat ik die er dan nadien weer moet uitvissen voor mijn viesneuzen 😉 . Dus deze spice bomb zou me over die drempel kunnen helpen om eindelijk eens een lekkere curry te maken 🙂 . Of gewoon een typisch Belgische Stoverij (hoeveel laurierblaadjes had ik er nu weer ingedaan?).

  29. Silphya says

    5 december 2013 at 10:43

    Jaaaa! Wat gaaf, dit is een geweldige must-have 🙂 Ik maak graag stoofpotten en draadjesvlees etc. en pluk daarna dus alles er weer uit. Regelmatig liggen er dan ook kruidnagelen, jeneverbessen en djeroek peroet op de rand van het bord. Niet zo’n smakelijk gezicht… Klungel ook nog weleens met een koffiefilterzakje, maar op de een of andere manier vind ik dat niet zo prettig. Zo’n smaakkruidenbom lijkt me dan ook wel wat 🙂

  30. Johan de Jong says

    6 december 2013 at 13:29

    Wat een leuk decembercadeau! Ik kook soepen en stoofpotten met de regelmaat van de klok dus die bol wil ik wel proberen!

  31. Marjolein Kars says

    7 december 2013 at 17:01

    Ik zou graag een bol willen winnen om nog meer lekkere recepten uit te proberen. Nu zou ik hem gebruiken voor hachee of stoofperen.

  32. Jacqueline Uittenbogaard says

    9 december 2013 at 09:45

    Hai Tessa, ik hoor net dat ik een spicebomb heb gewonnen! Hartstikke leuk. Ik ga er lekker mee aan de slag. Het is precies het goede seizoen voor zo’n spicebomb!

    Bedankt!

  33. I am Cooking with Love says

    9 december 2013 at 09:46

    Heel veel plezier ermee!

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Spinazie & Spekjes Mini Quiche

Aan het eind van mijn geld is er vaak nog zoveel maand over.

Copycat McDonalds Apple Pie

Copycat McDonalds Apple Pie

Kippenbouillon uit de Slowcooker

Kippenbouillon uit de Slowcooker

Focaccia à la Paul Hollywood

Focaccia à la Paul Hollywood

Instagram

Tessa

Broodje Kip Oestersaus

Broodje Kip Oestersaus

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025