• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / 2013 / Garnalen in Pittige Saus

Garnalen in Pittige Saus

16 december 2013 by I am Cooking with Love

Garnalen in Pittige Saus

Garnalen in pittige saus

Ok, dit is een pittig gerecht, lekker, maar pittig. En dan te bedenken dat ik 1 theelepel rode peper vlokken minder heb genomen dan in het recept staat. Dan merk je pas goed hoeveel er in zo’n maatlepeltje gaat. Ook al is het ‘maar’ 1 theelepel. Het gekke was dat ik het op het randje vond van te pittig zijn maar dat ik toch door bleef eten. Verslavend die hitte. 
 
Ik gebruikte black tiger prawns maatje ‘groot’. Het waren joekels. En toch, ik had geen moeite om de pan praktisch leeg te eten. Deed ik niet hoor, ik bewaarde wat voor de Man die ook gesmuld heeft. Dus mocht je het maken voor 4 personen, waarvoor deze hoeveelheid eigenlijk is, neem dan kleinere garnalen. Dan heb je er meer uit een kilo.
 
Eet er vers brood bij om lekker in de saus te kunnen dopen. Eventueel een frisse salade om de boel te blussen. Biertje is ook goed. 🙂
 

Ingrediënten:

  • Vermaal in een koffiemolen, kruidenmolen of bakje van je staafmixer voor de kruidenmix:
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels gedroogde pepervlokken ( ik nam 1 theelepel)
  • 1 theelepel hele zwarte peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • Vermeng de kruidenmix met:
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder, of gewone paprikapoeder
  • 2 theelepels zout
  • Verder heb je nodig:
  • 1 kg garnalen gepeld, darm verwijderd, eventueel kop laten zitten
  • 2 eetlepels olie
  • 113 gram roomboter
  • 8 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml visbouillon of kippenbouillon
  • 1 blikje bier
  • platte bladpeterselie, fijngehakt
  • schijfjes citroen

Zo maakte ik het:

  1. Pel de garnalen.
  2. Maak de kruidenmix en meng 1/3 van de mix door de garnalen.
  3. Verhit een pan met 2 eetlepel olie en bak de garnalen in 1 laag mooi roze. Draai ze om en bak de andere kant. Doe dit eventueel in gedeeltes als ze niet allemaal in 1 keer in je pan passen.
  4. Haal de garnalen uit de pan en bewaar ze even in een schaal.
  5. Smelt de boter in de pan en voeg de rest van de kruidenmix toe samen met de knoflook.
  6. Laat dit ongeveer een minuutje of 4 al roerende lekker pruttelen.
  7. Voeg de bouillon en bier toe en breng het aan de kook.
  8. Laat het een minuut of 2 doorkoken. Zet het vuur dan laag en voeg de garnalen weer toe om goed door te warmen.
  9. Schep de garnalen met de saus over in een grote schaal en garneer met fijngehakte peterselie en schijfjes citroen.
  10. Heerlijk met vers stokbrood.

 Bron: The Joy Kitchen
 

Filed Under: 2013, Vis Tagged With: BBQ, bier, black tiger prawns, dopen met stokbrood, garnalen, gerookte paprika, knoflook, saus

Previous Post: « Tuna Melt Zelf Maken
Next Post: Simpele gerechten voor de feestdagen »

Reader Interactions

Comments

  1. Cecile says

    16 december 2013 at 19:49

    Lekker!

  2. foodandotherfriends says

    17 december 2013 at 14:02

    Ziet er heerlijk uit!

  3. I am Cooking with Love says

    17 december 2013 at 14:44

    Dank je!

  4. I am Cooking with Love says

    17 december 2013 at 14:44

    Dat was het ook! 🙂

Trackbacks

  1. #Recipe / Shrimp in spicy sauce | MBSIB: The M... schreef:
    20 december 2013 om 00:02

    […] INGREDIENTS:Grind in a coffee grinder, spice grinder or bowl of your mixer for the herb:2 teaspoons dried rosemary2 teaspoons dried oregano2 teaspoons dried thyme2 tsp dried chilli flakes (I took 1 teaspoon)1 teaspoon whole black peppercorns2 bay leavesMix the seasoning with:3 tablespoons flour2 tsp smoked paprika or regular paprika2 teaspoons saltYou also need:1 kg peeled shrimp, intestine removed, possibly head leave2 tablespoons oil113 grams of butter8 cloves garlic, minced250ml fish stock or chicken stock1 can of beerflat leaf parsley, choppedslices of lemonDIRECTIONS: https://iamcookingwithlove.nl/vis/garnalen-pittige-saus/  […]

  2. #Recipe / Shrimp in spicy sauce | lovemefood | ... schreef:
    22 maart 2014 om 05:18

    […] INGREDIENTS:Grind in a coffee grinder, spice grinder or bowl of your mixer for the herb:2 teaspoons dried rosemary2 teaspoons dried oregano2 teaspoons dried thyme2 tsp dried chilli flakes (I took 1 teaspoon)1 teaspoon whole black peppercorns2 bay leavesMix the seasoning with:3 tablespoons flour2 tsp smoked paprika or regular paprika2 teaspoons saltYou also need:1 kg peeled shrimp, intestine removed, possibly head leave2 tablespoons oil113 grams of butter8 cloves garlic, minced250ml fish stock or chicken stock1 can of beerflat leaf parsley, choppedslices of lemonDIRECTIONS: https://iamcookingwithlove.nl/vis/garnalen-pittige-saus/  […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Uiendip recept

Uiendip Recept

Mini Palm Hart Taartjes

Mini Palm Hart Taartjes

Praline van amandel zelf maken

Parmezaan-Knoflookbrood

Deeg over? Pizza in een potje.

Deeg over? Pizza in een potje.

Instagram

Tessa

Foodblogswap - Roedjak Fruitsalade

Foodblogswap – Roedjak Fruitsalade

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025