• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Verslag / Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers

Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers

21 oktober 2013 by I am Cooking with Love

Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers

Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers

Vorige week heb ik de workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers gedaan. Dit werd gegeven door Simone van den Berg (fotografe) en Alexandra Schijf (styliste). Deze workshop werd al door menig foodblogger zeer aangeraden en iedereen kwam altijd jubelend er vandaan. Daar moest ik ook een keer naar toe had ik me voorgenomen. 
 
Medeblogster Marina van Marina’s Bakery, zou ook gaan en toen ik onlangs bij haar op bezoek was stelde ze voor om samen te gaan. Geen slecht idee. Gelijk Simone een mailtje gestuurd met de vraag of er überhaupt nog plek was. De workshops worden met maximaal 8 man gegeven en gezien de populariteit ervan is hij snel volgeboekt. Maar ik had geluk, het laatste plekje was voor mij. 
 
En nu komt het, de dagen voordat de workshop was begon ik me niet zo lekker te voelen. Doodmoe, hangerig een griepje zat eraan te komen voelde ik. Heb ik weer. Wat een vervelende timing. Ik kon niet ziek worden want ik wilde absoluut niet de boel afzeggen. Dus de dag ervoor veel geslapen, me volgestopt met paracetamol en hopen dat dat beroerde gevoel niet erger zou worden. Op de dag van de workshop voelde ik me eerlijk gezegd niet echt veel beter, ja iets. In de ochtend was het redelijk ok. 
 
Marina en ik hup in de auto naar Nootdorp. Alexandra’s huis, nou eigenlijk keuken was uitermate geschikt voor deze workshop. Lekker ruim en beregezellig. Eerst kregen we van Simone theorie over de camera en belichting en diafragma en ISO etc. Daarna zou Alex tips en tricks geven over de styling. Hoe je met simpele en niet eens dure alledaagse dingen een leuke ‘set-up’ kan maken. Om zo een bepaalde sfeer weer te geven waarvan jij vindt dat bij het gerecht past. 
 
Daarna uitgebreid lunchen waarna we 2 aan 2 aan de slag gingen. En toen begon ik gigantisch in te kakken. Ik werd trillerig, hangerig en voelde me ellendig. Zo balen dan. Dus ik pakte er maar een krukje bij en ging af en toe even zitten.
 
Alex had diverse gerechten gemaakt en je mocht zelf weten welke je wilde gebruiken. Daar zat ook een klein chocoladetaartje bij en aangezien Marina erg van het zoete is, haar blog staat er vol mee, besloten we die te nemen. Daar hing gelijk ook een klein wedstrijdelement aan vast. Alex had als opdracht een mooie foto te maken met dit ‘moeilijke’ taartje. Waarom was dat nou moeilijk? Nou, hij is zo donker, klein van stuk en blijkbaar hadden zij en Simone eerder al wat moeite om er een geschikte foto mee te maken. Dus aan ons de opdracht een poging te wagen. Die foto zouden we dan aan het eind van de week in moeten sturen waarna een winnaar gekozen zou worden en een prijsje zou krijgen. Wat dat prijsje zou zijn wist ze nog niet! 🙂
 
Gelukkig liepen Simone en Alex veel rond om ons met raad en daad bij te staan want al die info over hoe je nou het beste je camera in moet stellen duizelde ons. Mij helemaal want m’n lijf zei: ga liggen! 
 
En toen was het ineens half 4! De tijd vloog om en Marina en ik hadden onze foto. Geen tijd meer om een ander gerecht te fotograferen. We ruimden allemaal op en dronken nog een drankje na met z’n allen. 
 
Met een hoofd vol informatie en het nieuwe boek van Simone onder de arm gingen we, met name ik, moe maar voldaan naar huis. 
 
Eenmaal thuis was ik blij dat ik het leven had. Heb m’n spullen neergezet en ben gelijk m’n bedje ingedoken waar ik eigenlijk de rest van het weekend ben gebleven. 
 
Afgelopen vrijdag werd de winnaar van de chocoladetaart-wedstrijd bekent gemaakt. En wat denk je? Ik heb gewonnen met bovenstaande foto!! Dat vond ik nou zo ontzettend leuk. Echt een super begin van het weekend. De hele dag liep ik met een brede smile rond. Helemaal trots. Maar ja, wel met een boel hulp van beide dames hoor. 
 
En nu komt het, nu moet ik het thuis proberen voort te zetten. Gelijk schiet door m’n hoofd: hoe moest dat ook alweer, en welke knopje moet ik ook alweer indrukken wil ik dit of dat instellen. En ik heb helemaal niet zoveel leuke ‘props’ om te gebruiken dus ik moet nu winkelen! The pressure. 
 
Het vergt veel oefenen en dat ga ik ook doen. 
 
Hoe dan ook, ik kan deze workshop iedereen die graag fotografeert zeer aanraden. En dan hoef je echt geen blogger te zijn hoor. In ons groepje van 8 zaten er maar 3 die een blog hadden. 
 
Voor informatie over de workshop:
 
Workshop:
Junglefrog Images
 
Simone van den Berg
Simone’s Kitchen
 
Alexandra Schijf
Alex Styling

Filed Under: Verslag Tagged With: foodfotografie, foodstyling, workshop

Previous Post: « Italiaans Gekruide Kaasstengels Zelfgemaakt
Next Post: Rode Kool uit de Slowcooker recept »

Reader Interactions

Comments

  1. Caroline Brouwer says

    21 oktober 2013 at 10:15

    Helemaal knap dat je met zo’n ellendig gevoel nog zo’n mooie foto hebt kunnen maken! Heb je de foto al ingestuurd bij Foodgawker?

  2. I am Cooking with Love says

    21 oktober 2013 at 10:17

    Dank je Caroline, eh nee nog niet. Nog niet eens aan gedacht eigenlijk. Het is ook niet een recept, wel goede reclame voor de workshop. Ik ga het zo eens proberen. 🙂

  3. Simone says

    21 oktober 2013 at 10:53

    Leuk dat je het – ondanks je zieke hoofd – toch nog een beetje naar je zin hebt gehad Tessa! Vond het ook gezellig dat je er was! Overigens… foodgawker keurt posts zonder recept af volgens mij… Weet je dat vast.. 😉

  4. I am Cooking with Love says

    21 oktober 2013 at 11:01

    Dank je Simone, ja zo’n donkerbruin vermoeden had ik al. Bovendien zit ik altijd te klooien met het verkleinen van foto’s. Vink lastig en krijg het moeilijk voor elkaar. Nou scheelt weer gedoe, kan ik het nu laten voor wat het is! haha.

  5. Pauline says

    21 oktober 2013 at 15:22

    Wat een leuk stuk en wat een prachtige foto! Hoop dat je weer helemaal opgeknapt bent. Xx

  6. I am Cooking with Love says

    21 oktober 2013 at 15:30

    Dank je Pauline, ik stond eigenijk ook wel versteld van de foto hoor. En wat ik al schreef, with a little help from my friends! 🙂

    Ik voel me weer een stuk beter. Ik had het niet slechter kunnen timen toen. X

  7. (De smaak van) Cécile says

    22 oktober 2013 at 21:55

    Complimenten, mooie foto! Hoop dat je weer helemaal bent opgeknapt. Ben stiekem wel nieuwsgierig wat je gewonnen hebt ;)-

  8. I am Cooking with Love says

    22 oktober 2013 at 22:01

    Dank je Cecile, ja hoor ik voel me weer de oude. Ik ben eerlijk gezegd ook nieuwsgierig wat ik gewonnen heb! Moet ik nog ontvangen! haha. Geen idee wat het zal zijn. 🙂

Trackbacks

  1. Recensie: Heerlijke Chaos - I am Cooking with Love schreef:
    27 november 2016 om 07:01

    […] Schijf die de styling doet. Ze werken heel vaak samen. Ook geven ze samen fotografie/foodstyling workshops. Echt een aanrader als je meer over fotografie of styling wilt […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Spaghetti met Kokkels

Spaghetti met Kokkels

Simpele gerechten voor de feestdagen.

Simpele gerechten voor de feestdagen

Gekarameliseerd Ananasijs

Gekarameliseerd Ananasijs

Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen

Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen

Bezoekje aan De Streekmarkt

Bezoekje aan De Streekmarkt

Instagram

Tessa

Gekarameliseerde amandelen met een droplaagje.

Gekarameliseerde amandelen met een droplaagje.

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025