• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / 2013 / Tony’s Chocolonely Limited Edition

Tony’s Chocolonely Limited Edition

4 oktober 2013 by I am Cooking with Love

Tony's Chocolonely Limited Edition

Tony’s Chocolonely Limited Edition

Op de een of andere manier liep ik de limited editions van vorig jaar mis. Ik was gewoon te laat. Stom, want ik was er zo nieuwsgierig naar. Zeker na alle lovende berichten die ik her en der las en hoorde. En het nadeel van limited is dat ze op een gegeven moment niet meer verkrijgbaar zijn. Maar dit jaar gaat me dat niet overkomen. Sterker nog, ik heb ze al geproefd! Alle 3 notabene. 
 
Tony’s Chocolonely stijdt voor eerlijke en slaafvrije  chocoladeindustrie. Ze willen er voor zorgen dat alle chocolade slaafvrij wordt geproduceert zonder uitbuiting, mensenhandel en zonder gedwongen (kinder)arbeid. Door de chocolade repen van Tony’s Chocolonely te kopen draag je een steentje bij om dit te realiseren. Ik vind dat een mooi streven.
 
Maar hoe smaken ze nou? Dit jaar zijn de smaken: Melk Kokos Amandel, Puur Meringue Kers en Melk Koek Chilipeper ontwikkeld. 
 
De Melk Kokos Amandel Kaneel vond ik wat vlak. De amandel sprong er niet echt uit. En de kaneel ook niet. Eerlijk gezegd proefde ik het niet. De kokosstukjes proefde ik meer op het eind wanneer je nog een dun laagje chocolade in je mond hebt. Het is een lekkere melkchocolade reep maar niet zo bijzonder.
 
Dan de Puur Meringue Kers. Die was een stuk beter. Ik hou van puur en af en toe sprong daar een stukje zurige kers doorheen. Een goede combinatie. Maar dat is kers met chocolade sowieso. En dan af en toe een brossig knabbeltje vanwege de meringue. Leuke combinatie en erg lekker. 
 
Als laatste heb je de Melk Koek Chilipeper en dit vond ik het lekkerst. Die had wat mij betreft ook in een pure versie gemogen. In eerste instantie proef je eigenlijk haast niets van de chilipeper dus ik was al bang dat het een soort van Melk Kokos Amandel Kaneel versie zou worden. Zo van ‘leuk dat het op de wikkel staat maar ik haal het er niet uit’. Maar toen kwam de tinteling van de chili peper. Niet heet maar een warme gloed bleef in je mond hangen. Erg lekker. En waar je bij de Meringue versie af en toe een brossig iets tegen kwam is dat hier bij elke hap. 
 
Als ik op volgorde mijn favoriete keuze zou moeten geven is het de Melk Koek Chilipeper op nummer 1. De Puur Meringue Kers op 2 en de Melk Kokos Amandel Kaneel op 3.
 
Maar dit is natuurlijk mijn persoonlijke mening/smaak. Voor hetzelfde geldt zie jij dat totaal anders. Mocht je ze al geproefd hebben of nog niet, welke lijken jou het lekkerst?
Tony's Chocolonely Limited Edition

Filed Under: 2013, Verslag, Zoet Tagged With: chocolade, Fair Trade, Limited Edition, Tony's Chocolonely

Previous Post: « Pulled Pork Kroketjes Zelf Maken
Next Post: Italiaans Gekruide Kaasstengels Zelfgemaakt »

Reader Interactions

Comments

  1. Leila in Wonderland says

    4 oktober 2013 at 15:45

    Oeh lijkt me lekker!

  2. I am Cooking with Love says

    4 oktober 2013 at 18:01

    Ja, het is een lekkere verwennerij.:)

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Thaise Saucijzenbroodjes met Pinda’s

Witte chocoladereep met pistache, gedroogde aardbeien en popcorn

Witte chocoladereep met pistache, gedroogde aardbeien en popcorn

Blauwe Kaasdip

Blauwe Kaasdip Zelf Maken

Zintuigensafari op de Oostersemarkt

Zintuigensafari op de Oostersemarkt

Lente Frittata met Asperges en Feta

Lente Frittata met Asperges en Feta

Instagram

Tessa

Recensie: Heerlijke Chaos

Recensie: Heerlijke Chaos

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025