• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Verslag / Spelt Pannenkoek met Speculaas

Spelt Pannenkoek met Speculaas

19 maart 2015 by I am Cooking with Love

DSC01678

Spelt Pannenkoek met Speculaas

Ik had al een tijdje een pakje pannenkoeken mix van Puur Pannenkoek in de kast liggen. Het zat in een van de Foodyboxen die veel Foodbloggers een paar keer per jaar krijgen. Het leek me erg handig omdat je er alleen maar water aan hoeft toe te voegen. Iets wat ik altijd in huis heb, in tegenstelling tot melk. Maar op het pak stond dat het een speculaas smaak had. Tja, en dat weerhield me dus. Want dan pakte ik het weer op en bedacht me of ik wel zin had in een zoete pannenkoek. Nee dus, en zette het weer terug in de kast.

Totdat ik vandaag dapper was. Ik heb ze gewoon gebakken en gegeten. En wat denk je, helemaal niet te zoet! En die speculaas smaak was heel subtiel. Je rook het eigenlijk meer dan dat je het proefde. Maar de Man daarentegen proefde wel goed de speculaas. Het beslag vond ik wel dik, dikker dan ik gewend ben als ik zelf beslag maak. Misschien kwam dat door de spelt, ik heb geen idee. De pannenkoeken werden mooi goudbruin tijdens het bakken. Tja, het oog wil ook wat.

Ik heb een aantal neutraal gebakken, een paar met ontbijtspek (zie foto) en een paar met kaas. Het kan allemaal ondanks dat er een speculaas smaak aan zit. Maar wat ik al zei, die is echt heel subtiel…vind ik.

Stom hè, dat je dan zelf invult hoe het zal smaken en dan blijkt het totaal anders te zijn.

Ik denk dat het best handig is om een pakje in je kast te hebben, en niet alleen voor de spelt-liefhebber. Het voordeel is dat je geen melk in huis hoeft hebben om ze te maken. En je in een mum van tijd een paar pannenkoeken op tafel kan zetten als je daar ineens trek in hebt. Bij mij werkt dat zo. Ik heb soms ineens trek in iets en dan is het wel zo prettig dat je het dan ook gelijk kan maken en eten.

Puur Pannenkoek heeft 4 verschillende smaken mixen waarvan 1 naturel. Via de site kan je de mixen bestellen.

Filed Under: Verslag Tagged With: kant en klaar, mix, pannenkoeken, speculaas, spelt

Previous Post: « Hummus met Pijnboompitten Zelf Maken
Next Post: Sesam Snaps Zelf Maken »

Reader Interactions

Comments

  1. ohladybake says

    19 maart 2015 at 12:18

    leuk om te lezen dat iets uit een pakje ook lekker kan zijn.
    ben er ook niet echt voorstander van omdat wij hier voorstander zijn van zoveel mogelijk vers
    maar deze zien er wel heerlijk uit!

  2. I am Cooking with Love says

    19 maart 2015 at 12:53

    Ik wil ook zo min mogelijk pakjes en zakjes gebruiken maar toch is het handig om zo’n mix achter de hand te hebben. Voor die spontane “ik wil nu pannenkoeken momenten’! haha.

  3. Marieke says

    19 augustus 2015 at 19:46

    Puur pannekoek mixen zijn wel mooi ja, ben er zelf ook een keer geweest. Maar pannenkoeken kun je zelf ook gemakkelijk zonder melk maken hoor! Dat doen veel mensen niet, maar t kan gewoon met water! Doe ik meestal…

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Romige Prei-Mosterdsoep

Romige Prei-Mosterdsoep

Courgettesoep recept

Courgettesoep recept

Aspergesoep Recept

Snelle en Simpele Aspergesoep Recept

Uiensoep

Vadouvan Mosselen

Vadouvan Mosselen

Instagram

Tessa

Gehakt met Sperziebonen en Hoisinsaus

Gehakt met Sperziebonen en Hoisinsaus

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025