• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Verslag / Recensie: De Grote Oven Van Van Boven

Recensie: De Grote Oven Van Van Boven

1 november 2018 by I am Cooking with Love

Recensie: De Grote Oven Van Van Boven

Aan de plakkertjes te zien heb ik nog heel wat te koken.

Recensie: De Grote Oven Van Van Boven

Zoals jullie wellicht weten heeft Yvette van Boven 2 jaar lang elke week een oven recept voor de Volkskrant geschreven. Een groot aantal daarvan zijn gebundeld in de boeken Uit de oven van Van Boven en Nog meer uit Van Bovens oven. En nu is daar De Grote Oven van Van Boven met bijna 100 nieuwe recepten volgens de sticker op de kaft.

Een mooi dik boek vol met de lekkerste ovengerechten die allemaal natuurlijk voorzien zijn van de geweldige illustraties van haarzelf. Wat ik ook leuk vond is dat behalve de tekeningen er ook een foto van het gerecht bij staat. Foto’s die ze ook allemaal zelf gemaakt heeft…met haar telefoon! Kortom alle recepten zijn door haar bedacht, gemaakt, gefotografeerd, uitgewerkt en opgegeten. Meer van Yvette zelf kan dit boek niet worden.

Er zitten 3 hoofdstukken in het boek: Groente, Vis & Vlees en Bakken. In het begin van het boek staan de recepten ook per maand vermeld. Achterin het boek staan registers op inhoud en op ingrediënt.

Elk recept heeft een korte intro, zoals je dat ook in de krant kan lezen. En al die stukjes lezen alsof je haar hoort praten. Ze heeft het in haar recepten dan ook over: een pietje citroen, of een plensje, vleug of gloep olijfolie. Wat ik ook een leuke vond was bij haar vlaai recept. Die is voor 6 personen onder de rivieren en voor 8 boven de rivieren! Daar moest ik hartelijk om lachen. En zo staat haar boek vol met dit soort grappige tekstjes en dat maakt het gezellig om te lezen.

“Een gefruit uitje in roomboter of olijfolie ruikt hemels, pas dan is het gerecht écht begonnen.”

Ik heb het boek al vol met post-it plakkertjes geplakt want er is teveel lekkers om uit te kiezen. Uiteindelijk heb ik voor de risotto met pompoen met salie gekozen en dat recept komt snel online. Het was een smakelijk succes en ik ga zeker er nog veel meer uit koken.

[bol_product_links block_id=”bol_5bd5d5432388f_selected-products” products=”9200000095679171″ name=”bol” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar

Ik heb dit boek gekregen en alle meningen zijn van mijzelf.

 

Filed Under: Verslag Tagged With: recensie

Previous Post: « Bloederige Botten Voor Halloween
Next Post: Risotto Met Pompoen en Salie uit de Oven »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

No-Bake Sinterklaas Monchoutaart

No-Bake Sinterklaas Monchoutaart

Brownies met Dulce de Leche Vulling

Brownies met Dulce de Leche Vulling

Tarte Tatin van Peer met Gorgonzola

Tarte Tatin van Peer met Gorgonzola

Sacristains

Sacristains

Bananenbrood met Rumrozijnen

Bananenbrood met Rumrozijnen

Instagram

Tessa

Sous Vide witte Asperges met gerookte zalm en dillesausje

Sous Vide witte Asperges met gerookte zalm en dillesausje

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025