CuliPerslunch 2016
Afgelopen maandag was de jaarlijkse CuliPerslunch. Een happening waar journalisten, (food)bloggers en influencers bij elkaar komen om de nieuwste producten op foodgebied te ontdekken. Dat gaat oa door middel van de nodige proeverijen. Een dag waar velen naar uit kijken omdat hij nou eenmaal erg goed georganiseerd is. Dit was voor mij mijn 2e keer en voor mijn gevoel overtrof deze editie die van vorig jaar. Behalve dat zo’n dag letterlijk erg smakelijk is is het ook gezellig. Je ziet er bekende gezichten en leert er nieuwe mensen kennen.
Zoals altijd probeer ik altijd een beetje toonbare foto’s te maken. Helaas zijn er dit jaar best veel net een beetje te onscherp. Wazig dus. Sommigen zal ik eventueel toch plaatsen maar ook zal ik de foto’s die voor de pers beschikbaar zijn gesteld gaan gebruiken. Dus bijvoorbaat excuses voor de wat bewogen foto’s.
Bij binnenkomst werden we verwelkomd met een drankje. Een alcoholisch of non-alcoholisch drankje. Ik ging voor de non-alcoholische versie aangezien ik reed. Marina, van Marina’s Bakery met ik samen was, nam de alcoholische.
Het drankje wat ik dronk was van Argoposta. Dat is een poeder wat je in water kan oplossen. Er zitten geen kleur- en smaakversterkers in. Is glutenvrij en heeft geen toevoegingen en conserveringsmiddelen. Er zijn 5 verschillende smaken: citroen, salie, vlierbloesem, framboos en lavendel. Ik ging voor de lavendel. Heerlijk was het. Niet te zoet en een lichte, niet overheersende, lavendel smaak. Ik was er gelijk weg van. Dat kwam misschien ook door de leuke verpakking. Ik ben een sucker voor mooie verpakkingen.
Daarna liepen we richting dePatissier. Marina’s oog viel daar op. Zij is van de zoet en spot zoete dingen er zo uit. Maar daar stonden toch plaatjes van lekkernijen. Macaron’s, Grand Cru Sticks, chocolade-staafjes zal ik maar zeggen. Truffels en kleine gebakjes. Toen de jongen, die er het eea over vertelde, zei dat een van de smaken van de macaron’s van drop was, slaakte ik een gilletje. Ja, ik schrok er zelf ook van maar ja drop heeft nou eenmaal zo’n effect op mij. Ik mocht er 1 proeven maar ik kreeg er ook een klein glaasje water bij. Eerst moest ik een hap nemen en daarna een slokje water. Want tijdens het kauwen proefde ik helemaal geen drop. Totdat ik dat slokje water er na nam. Toen kwam de smaak naar boven. Zo leuk om dat te ervaren.
Vervolgens liepen we kriskras door het de ruimte wat niet handig is want er is zoveel te zien en daardoor mis je toch een boel. Bovendien kwam je om de zoveel stappen wel een bekende tegen die je even moest begroeten. Dus ik heb helaas een boel niet bekeken. Moet ik volgend jaar toch beter doen. Eerst een rondje dan terug lopen naar de stands die me echt boeien.
Dit jaar stonden ook weer de mensen van Pro Ecuador met de heerlijkste hapjes om de keuken van Ecuador te promoten. Vorig jaar hadden ze gerechtjes gemaakt met Palmhart uit blik. Wat ik toen niet kende maar wel bijzonder vond qua smaak. Ik heb er toen ook deze hartige taartjes mee gemaakt. Dit jaar hadden ze gerechtjes met verse Palmhart. Heel eerlijk gezegd vond ik dat nog lekkerder. Heb ik hen dat ook verteld. Dat krokante, frisse geeft echt een lekkere smaak in je mond. Het deed me qua structuur wat aan koolrabi denken.
En toen liep er een jongen voorbij met een blad vol gehaktballetjes omwikkeld met spek en een bbqsausje. Het waren ‘Moinkballs’. Een geestig gevonden samentrekking van Mo en oink. Oftewel Moo van de koe en oink van het varken. En die waren me toch een partij lekker! Ik had er nog wel 1…of 2 willen hebben maar ik kon die jongen niet meer vinden. Het waren balletjes uit het nieuwe BBQ boek van Jord Althuizen. Dé Wereldkampioen BBQ!! Hij heeft net een boek uit met daarin alle ins and outs wat betreft bbq-en. Met niet alleen de lekkerste recepten maar ook wat je nodig hebt qua materiaal om goed te kunnen bbq-en. Hij geeft de nodige tips hoe je een smakelijke bbq happening kan houden. Er staan schitterende foto’s in dat boek waardoor je direct trek en zin krijgt om die stoffige bbq uit de schuur te trekken en aan de slag te gaan.
Ik heb nog veel meer gezien en ook een boel gemist. Maar al met al was het een zeer geslaagde middag. We gingen naar huis met wederom een super volle goodybag waardoor ik me altijd een beetje jarig voel. Op naar volgend jaar.
Nell Nijssen says
Leuk hoor, zo’n dag vol lekkers en ontmoetingen. En al die nieuwigheden, echt iets voor de lekkerbekken. Maar helaas zóóó vreselijk ver weg voor me. Geniet jij volgende keer maar voor mij in de plaats 😉
I am Cooking with Love says
Ja waardeloos hè Nell. Dan is Nederland ineens een heel groot land. Maar ik zal absoluut een volgende keer ook namens jou genieten! x