• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Slowcooker / Tomatensoep uit de Slowcooker

Tomatensoep uit de Slowcooker

23 juli 2014 by I am Cooking with Love

Tomatensoep uit de Slowcooker by iamcookingwithlove.nl

 

Tomatensoep uit de Slowcooker

Een van mijn lezers vroeg zich af hoe je tomatensoep in de slowcooker maakte. Zo’n recept had ik nog niet staan hier en dus greep ik graag de kans om gelijk een tomatensoep te maken. Ik ben dol op soep dus zo’n verzoekje vond ik helemààl niet erg. 
 
Uiteindelijk een recept gevonden en hij was heerlijk. Aangezien ik een grotere soepliefhebber ben dan de Man had ik meer dan genoeg om mezelf voor een paar dagen van soep te voorzien. De rest ging in de vriezer. 
 
Erbij at ik de lekkerste knoflookboter op een stokbroodje gesmeerd met wat geraspte kaas erover. Natuurlijk even onder de grill gelegd om de boel te laten smelten. Dat recept van de knoflookboter komt binnenkort ook online. Moet je echt een keer maken. 
 
Maar nu eerst de tomatensoep. Wat heb je ervoor nodig?
 

Ingrediënten:

  • Boter en/of olijolie
  • 2 stengels bleekselderij, in smalle reepjes
  • 4 bospeen, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 blikken hele tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 700 ml water
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 400 ml (volle) melk
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Verhit boter of olie in een pan of als de binnenpan van je slowcooker op het vuur kan dan gebruik je die. Scheelt in afwas.
  2. Fruit de bleekselderij, bospeen en ui tot het wat zachter is.
  3. Bak de tomatenpuree voor een paar minuten mee.
  4. Schep het over in de slowcooker.
  5. Voeg de tomaten, water en bouillonblokjes, tijm, basilicum en laurierblaadje toe. Druk met een houten lepel de tomaten stuk.
  6. Deksel erop en laat het 3 uur op high of 6 uur op low koken.
  7. Pureer de soep met een staafmixer.
  8. Smelt in een steelpan de boter en voeg de bloem toe. Roer met een garde een paar minuten. Laat het niet bruin worden!
  9. Schenk een mok hete soep bij het bloemmengsel en vervolgens de melk. Meng goed en schenk terug bij de soep.
  10. Voeg de geraspte kaas toe en breng de soep goed op smaak met peper en zout.
  11. Laat het nog een half uurtje op low staan.

 

Bron: Skinnytaste

Filed Under: Slowcooker, Soep Tagged With: creamy, parmezaanse kaas, romig, slowcooker, tomaten

Previous Post: « Tarte Tatin van Prei
Next Post: Pittige Knoflookboter Recept »

Reader Interactions

Comments

  1. Judith - myfoodblog.nl says

    15 augustus 2014 at 14:38

    Misschien moet ik ook mijn slowcooker maar weer eens van stal halen 🙂

  2. I am Cooking with Love says

    16 augustus 2014 at 11:03

    Ja, doe eens gek! Haha. En maak dan ook de pulled pork. Is zo lekker!!!

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

KFC - Korean Fried Chicken

KFC – Korean Fried Chicken

Bounty's zelf maken

Bounty’s zelf maken

Broccoli, ui en spek quiche met croissantdeeg à la Nombelina

Broccoli, ui en spek quiche met croissantdeeg à la Nombelina

Caesar Dressing Zelf Maken

Caesar Dressing Zelf Maken

Mexicaanse Taquitos Zelf Maken

Mexicaanse Taquitos Zelf Maken

Instagram

Tessa

Linzensalade met Druiven en Feta

Linzensalade met Druiven en Feta

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025