Tomatensoep uit de Slowcooker
Een van mijn lezers vroeg zich af hoe je tomatensoep in de slowcooker maakte. Zo’n recept had ik nog niet staan hier en dus greep ik graag de kans om gelijk een tomatensoep te maken. Ik ben dol op soep dus zo’n verzoekje vond ik helemààl niet erg. Uiteindelijk een recept gevonden en hij was heerlijk. Aangezien ik een grotere soepliefhebber ben dan de Man had ik meer dan genoeg om mezelf voor een paar dagen van soep te voorzien. De rest ging in de vriezer. Erbij at ik de lekkerste knoflookboter op een stokbroodje gesmeerd met wat geraspte kaas erover. Natuurlijk even onder de grill gelegd om de boel te laten smelten. Dat recept van de knoflookboter komt binnenkort ook online. Moet je echt een keer maken. Maar nu eerst de tomatensoep. Wat heb je ervoor nodig?
Ingrediënten:
- Boter en/of olijolie
- 2 stengels bleekselderij, in smalle reepjes
- 4 bospeen, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 blikken hele tomaten
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 blokjes kippenbouillon
- 700 ml water
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 laurierblaadje
- 10 blaadjes verse basilicum
- 30 gram boter
- 2 eetlepels bloem
- 100 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
- 400 ml (volle) melk
- peper en zout
Zo maak je het:
- Verhit boter of olie in een pan of als de binnenpan van je slowcooker op het vuur kan dan gebruik je die. Scheelt in afwas.
- Fruit de bleekselderij, bospeen en ui tot het wat zachter is.
- Bak de tomatenpuree voor een paar minuten mee.
- Schep het over in de slowcooker.
- Voeg de tomaten, water en bouillonblokjes, tijm, basilicum en laurierblaadje toe. Druk met een houten lepel de tomaten stuk.
- Deksel erop en laat het 3 uur op high of 6 uur op low koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Smelt in een steelpan de boter en voeg de bloem toe. Roer met een garde een paar minuten. Laat het niet bruin worden!
- Schenk een mok hete soep bij het bloemmengsel en vervolgens de melk. Meng goed en schenk terug bij de soep.
- Voeg de geraspte kaas toe en breng de soep goed op smaak met peper en zout.
- Laat het nog een half uurtje op low staan.
Bron: Skinnytaste
Judith - myfoodblog.nl says
Misschien moet ik ook mijn slowcooker maar weer eens van stal halen 🙂
I am Cooking with Love says
Ja, doe eens gek! Haha. En maak dan ook de pulled pork. Is zo lekker!!!