• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Soep / Snelle en Simpele Aspergesoep Recept

Snelle en Simpele Aspergesoep Recept

30 april 2014 by I am Cooking with Love

Snelle en Simpele Aspergesoep Recept - I am Cooking with Love

Snelle en Simpele Aspergesoep Recept

Met maar een paar ingrediënten kan je echt de lekkerste dingen maken. Deze aspergesoep bijvoorbeeld. Ik had er ook nog, witte wijn of slagroom of allerlei kruiden of stukjes zalm en weet ik wat nog meer erin kunnen doen maar ik besloot dat niet te doen. Hij was goed zo. Zonder poespas. Dus het bekertje slagroom staat nog onaangeroerd in de koelkast. Die gaat vanavond in de quiche. 
 

Ingrediënten:

  • 1 bosje witte asperges
  • 1 liter kippenbouillon
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • peper en zout
  • peterselie  fijngehakt (optioneel)

Zo maakte ik het:

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook.
  2. Schil de asperges en snij de kontjes eraf. Snij de asperges in stukjes.
  3. Doe de schillen en kontjes bij de bouillon en laat 30 minuten trekken
  4. Giet de bouillon met de schillen door een zeef of vergiet en vang het vocht op. De schillen gooi je weg.
  5. Smelt in dezelfde pan de boter en voeg in één keer de bloem toe. Roer goed en bak de bloem voor een paar minuten. Laat het niet bruin worden.
  6. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Gebruik een garde om te zorgen dat alle klontjes weg zijn.
  7. Doe de stukjes asperge in de soep en laat het ongeveer 10 minuten gaar koken. Ligt aan de dikte van de asperges.
  8. Pureer de soep met een staafmixer en breng zo nodig op smaak met peper en zout.
  9. Laat de soep goed heet worden en schep in kommen. Garneer met fijngehakte peterselie.

 

Filed Under: Soep Tagged With: asperges, bouillon, witte asperges

Previous Post: « Foodblogswap – Mini Appeltaartjes
Next Post: Focaccia à la Paul Hollywood »

Reader Interactions

Comments

  1. Carla | Sugar&Pies says

    30 april 2014 at 17:38

    Ik hou ook van simpele aspergesoep zonder al te veel poespas. Laatst heb ik ook zelf aspergesoep gemaakt, maar ik heb geen roux gebruikt. In plaats daarvan heb ik de soep gebonden met de asperges zelf waardoor je een nog puurdere asperge smaakt krijgt! Ook heel erg lekker.

  2. I am Cooking with Love says

    30 april 2014 at 17:40

    Ja, zo puur en simpel is vaak zo lekker hè?

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Zalmforel uit de oven

Zalmforel uit de oven

Lancering nieuwe smaken Ben & Jerry's Cookie Core

Lancering nieuwe smaken Ben & Jerry’s Cookie Core!

Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes

Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes

Recensie: Het spirelli kookboek

Recensie: Het spirelli kookboek

Knoflooksoep

Knoflooksoep

Instagram

Tessa

Meringue met frambozensaus en pistachenootjes

Meringue met frambozensaus en pistachenootjes

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025