Snelle en Simpele Aspergesoep Recept
Met maar een paar ingrediënten kan je echt de lekkerste dingen maken. Deze aspergesoep bijvoorbeeld. Ik had er ook nog, witte wijn of slagroom of allerlei kruiden of stukjes zalm en weet ik wat nog meer erin kunnen doen maar ik besloot dat niet te doen. Hij was goed zo. Zonder poespas. Dus het bekertje slagroom staat nog onaangeroerd in de koelkast. Die gaat vanavond in de quiche.
Ingrediënten:
- 1 bosje witte asperges
- 1 liter kippenbouillon
- 50 gram bloem
- 50 gram boter
- peper en zout
- peterselie fijngehakt (optioneel)
Zo maakte ik het:
- Breng de kippenbouillon aan de kook.
- Schil de asperges en snij de kontjes eraf. Snij de asperges in stukjes.
- Doe de schillen en kontjes bij de bouillon en laat 30 minuten trekken
- Giet de bouillon met de schillen door een zeef of vergiet en vang het vocht op. De schillen gooi je weg.
- Smelt in dezelfde pan de boter en voeg in één keer de bloem toe. Roer goed en bak de bloem voor een paar minuten. Laat het niet bruin worden.
- Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Gebruik een garde om te zorgen dat alle klontjes weg zijn.
- Doe de stukjes asperge in de soep en laat het ongeveer 10 minuten gaar koken. Ligt aan de dikte van de asperges.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng zo nodig op smaak met peper en zout.
- Laat de soep goed heet worden en schep in kommen. Garneer met fijngehakte peterselie.
Carla | Sugar&Pies says
Ik hou ook van simpele aspergesoep zonder al te veel poespas. Laatst heb ik ook zelf aspergesoep gemaakt, maar ik heb geen roux gebruikt. In plaats daarvan heb ik de soep gebonden met de asperges zelf waardoor je een nog puurdere asperge smaakt krijgt! Ook heel erg lekker.
I am Cooking with Love says
Ja, zo puur en simpel is vaak zo lekker hè?