• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Soep / Romige Lente-ui Soep met Boursin

Romige Lente-ui Soep met Boursin

21 september 2016 by I am Cooking with Love

Romige Lente-ui Soep met Boursin Romige Lente-ui Soep met Boursin

Soep kan altijd…vind ik. Vraag je dat aan de Man dan zal hij zeggen dat soep geen eten is. Maar hij eet het wel hoor. De romige paprika-pompoensoep die ook online staat gaat er bij hem maar al te graag in. Misschien omdat dat een vrij dikke soep is. Lijkt het meer op ‘eten’. 😉

Maar goed, ik heb regelmatig zin in een kommetje soep en omdat ik de enige ben die het dan zal eten maak ik meestal maar een halve liter. Goed voor 2 ruime of 3 kleine kommen soep. Eerlijk gezegd eet ik deze soep rustig in mijn eentje op.

Een snel soepje wat met maar een paar ingrediënten en niet al te veel tijd klaar is. Prima voor een lunch.

Ingrediënten:

  • Bosje lente-uitjes (ong. 7 stuks)
  • boter
  • 1/2 liter groentebouillon
  • 2 à 3 eetlepels Boursin
  • peper uit de molen

Zo maak je het:

  1. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  2. Smelt boter in een pan en voeg de uitjes toe. Fruit een minuut of 5.
  3. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai daarna het vuur laag en laat het voor 10 minuten rustig pruttelen.
  4. Pureer met een staafmixer.
  5. Voeg de Boursin toe en mix opnieuw met de staafmixer.
  6. Breng op smaak met peper.

Filed Under: Lowcarb, Lunch, Soep, Vegetarisch, Voorgerecht Tagged With: bosuitjes, Boter, boursin, groentebouillon, lente-ui

Previous Post: « Cantaloupe met Mozzarella, Prosciutto en Balsamicosiroop
Next Post: Gegratineerde Mosselen »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Chipotle Hamburger

Chipotle Hamburger

Zalmsalade voor op een toastje

Zalmsalade voor op een toastje

Mr. Kitchen's Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Mr. Kitchen’s Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Sinterklaas Granola

Sinterklaas Granola

Ramen met Champignons

Ramen met Champignons

Instagram

Tessa

Vongole van de bakplaat

Vongole van de bakplaat

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025