• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Soep / Foodblogswap – Kokossoep met Garnalen

Foodblogswap – Kokossoep met Garnalen

30 oktober 2013 by I am Cooking with Love

Kokossoep met Garnalen

Foodblogswap – Kokossoep met Garnalen

Het is weer tijd voor de Foodblogswap. Deze keer mocht ik iets koken van het blog Zusjes Koken Over. Twee zusjes, Marjolijn en Floortje, hebben samen dit blog. De een woont al op zichzelf de ander nog thuis. Degene die al op zichzelf woont, Marjolijn is dol op de Mexicaanse keuken en Floortje is meer van de Aziatische keuken. Daarom zal deze soep vast van haar komen.

Tijdens het doornemen van alle recepten zag ik wederom genoeg lekkers. Maar ik ben nou eenmaal dol op garnalen en op soep en op kokosroom en op vissaus en op currypasta. Ja, toen was de keuze snel gemaakt.

De zusjes gebruikten groene currypasta, ik rode omdat ik dat in huis had. Verder deden zij er 2 eetlepels vissaus in, ik vond 1 genoeg. Dus proef zelf even hoeveel je lekker vindt. Ohja en ik nam platte peterselie in plaats van koriander. Daar ben ik niet zo dol op. 😉

Lian van Cakeje Van Eigen Deeg maakte mijn kaasstengels.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 stengel citroengras
  • 1 eetlepel groene of rode currypasta
  • 1 liter visbouillon
  • 500 ml kokosmelk
  • 4 plakken gember, geschild
  • 16 rauwe gepelde garnalen
  • 2 theelepels suiker
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels verse koriander

Zo maakte ik het:

  1. Kneus het witte gedeelte van de citroengras door met achterkant van je mes erop te slaan. Leg eventueel een knoop in de stengel als hij lang genoeg is.
  2. Bak al roerend 1 minuut de currypasta in de olie in een ruime pan op halfhoog vuur.
  3. Voeg de citroengras, bouillon, kokosmelk en gember toe en breng aan de kook. Laat het 5 minuten sudderen.
  4. Doe de garnalen erbij en laat het nog zo’n 2 minuten koken totdat de garnalen mooi roze zijn.
  5. Roer de suiker, limoensap en vissaus door.
  6. Verwijder de stukken gember en citroengras en schep de soep in warme kommen. Garneer met koriander.

Notes

Ik gebruikte rode currypasta. Voegde eerst 1 eetlepel vissaus toe proefde of het niet te zout was. Verder gebruikte ik ook maar 1 theelepel suiker.

 

Filed Under: Foodblogswap, Soep Tagged With: citroengras, currypasta, gamba's, gember, kokosmelk, vissaus

Previous Post: « Liebster Award
Next Post: Mini Gevulde Speculaas Koekjes »

Reader Interactions

Comments

  1. Italiaans koken met Antoinette says

    30 oktober 2013 at 14:38

    Dol ben ik op dit soort soepjes en met deze foto erbij = watertanden!

  2. I am Cooking with Love says

    30 oktober 2013 at 14:47

    Oooo, dank je wel!!! Ja ik vind dit soort soepjes ook heerlijk. En het is zo gemaakt dat maakt het nog aantrekkelijker. Helaas is de man niet zo vd vis en dus ook niet garnalen dus ik moest alles alleen op eten! Vervelend hè? 😉

  3. Floortje says

    30 oktober 2013 at 18:21

    Wat een leuk berichtje, dank je! De soep is deze keer van het Mexicaanse zusje 😉

  4. I am Cooking with Love says

    30 oktober 2013 at 18:40

    Oh wat grappig, van Marjolein dus. Ja, het is gewoon een heerlijk soepje. Heb net de rest opgegeten. Ik ga ‘m vaker maken.

  5. Hélène says

    27 maart 2016 at 12:15

    Waarom gebruik je olijfolie ipv een neutralere smaak olie voor de kokossoep met garnalen?

  6. I am Cooking with Love says

    27 maart 2016 at 12:20

    Ik heb geen extra vergine olijfolie gebruikt. Maar een milde olijfolie. Heeft geen uitgesproken smaak. Het zou anders inderdaad te veel overheersen.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Poffertjes uit de Airfryer

Poffertjes uit de Airfryer

Sambal Goreng Kentang Kering

Sambal Goreng Kentang Kering

Bananenbrood met Rumrozijnen

Bananenbrood met Rumrozijnen

Ernstig lekkere 'Artichoke and Spinach Dip'.

Ernstig lekkere ‘Artichoke and Spinach Dip’.

Pompoenpuree Zelf Maken

Pompoenpuree Zelf Maken

Instagram

Tessa

Voor Cor...Citroensorbet met Limoncello

Voor Cor…Citroensorbet met Limoncello

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025