• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

4 april 2013 by I am Cooking with Love

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Ik ken weinig mensen die zo’n Vietnemees loempiaatje kunnen weerstaan. Een lekkere hap slik weg snack met veel sweet chili saus. Op elke markt staat er wel een kraam. Zelf maken kan ook en is makkelijker dan je denkt. Je kan eindeloos variëren met de vulling. Dit was voor mij de eerste keer dat ik ze maakte en ik ging voor een vegetarische vulling. Maar omdat ze zo goed gelukt waren en zo lekker smaakten ben ik nu al aan het broeden wat voor vulling ik de volgende keer ga maken. Iets met garnalen of kip of allebei. Pepertje erdoor. Het kan allemaal.

Zo’n loempiaatje vouwen is misschien wel een klusje maar het heeft ook iets therapeutisch. Je zorgt dat alle groenten in schaaltjes klaar staan, je vellen onder een vochtige handdoek en gaan. Ik kreeg er 27 gemaakt, toen was m’n groenten op maar had nog wel vellen over. Die gingen terug de vriezer in. Dus de volgende hoeveelheden zijn bij benadering.

Wat heb ik gebruikt:

  • 1 pak loempiavellen
  • 1 pakje (100 gram) glasnoodles of Miehoen
  • 3 à 4 worteltjes geraspt
  • 1 puntpaprika fijn gesneden
  • 2 preien het wit en lichtgroen gedeelte fijn gesneden
  • 100 gram taugé
  • (kippen)bouillonpoeder

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Laat de bevroren loempiavellen ontdooien.

Zet een pan met water met zout op en breng aan de kook. Was en snijd de paprika en preien in smalle reepjes. Snij de groenten in een lengte zo lang als een loempiaatje ongeveer is. Zodra het water kookt voeg je de reepjes prei toe en laat het 1 minuutje koken. Haal ze met een schuimspaan uit het water en laat goed uitlekken in een vergiet of zeef. Voeg de noodles toe aan het water en laat het ongeveer 2 minuten wellen, niet koken. Giet ze af en spoel de noodles goed af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen. Laat ook deze goed uitlekken. Rasp de worteltjes.

Zet een schaaltje met bouillonpoeder klaar en een kommetje met water. Pak vervolgens 1 vel van de stapel en leg een vochtige theedoek over de resterende vellen om uitdrogen te voorkomen.

Leg het vel voor je met een punt naar je toe.

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Leg er wat glasnoodles op.

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Vervolgens wat prei.

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Daarna wat taugé.

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Wat geraspte wortel.

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Paar reepjes paprika.

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

En wat bouillonpoeder.

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Dan ga je ze vouwen. De punt vouw je over de groenten en schuif deze een beetje terug zodat het wat compacter wordt.

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Rol een slag om.

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Vouw een punt naar het midden.

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Vouw de ander punt ook naar het midden.

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

En rol zo bijna helemaal op. Laat het puntje open. Maak je vingers nat met wat water en bestrijk het puntje van de loempiavel.

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Rol verder op en je loempiaatje is klaar.

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Na een tijdje heb je een aardig voorraadje.

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Het beste is om ze nu in te vriezen. Ik heb begrepen dat ze dan beter afbakken. Leg ze individueel, bijv. op een bakplaat, in de vriezer. Als ze eenmaal bevroren zijn kan je ze allemaal in een bak of zak doen.

Frituur de bevroren loempiaatjes ongeveer 5 minuten of totdat ze mooi goudgeel zijn in hete olie van 180 graden. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Ik bakte ze per 3 stuks. Dit om te voorkomen dat de olie in een keer te koud werd.

Eet ze wanneer ze nog warm zijn. Lekker met sweet chilisaus of hoisinsaus of wat voor saus je ook lekker vindt!!

Filed Under: Snack, Vegetarisch Tagged With: bouillon, loempia, loempiaatjes, paprika, taugé, vegetarisch, vietnamese loepmiaatjes, wortel

Previous Post: « Bananen éclairs met Dulce de Leche
Next Post: Gevulde Broodjes met Ei uit de Oven »

Reader Interactions

Comments

  1. christien says

    4 april 2013 at 15:48

    Ik moet eerst nog even langs de toko, maar dan ga ik ook eens aan de vietnamese loempia’s! Ze zien er lekker uit!

  2. I am Cooking with Love says

    4 april 2013 at 16:12

    Dank je. Het was leuk ze te maken en nog leuker te beseffen dat ze ‘net echt’ smaakten!! Haha. Dit ga ik vaker doen.

  3. I am Cooking with Love says

    5 april 2013 at 00:40

    Komt daar dan ook een blogje van?? Zou leuk zijn. Benieuwd hoe jij ze gaat vullen!!

  4. Nell nijssen says

    5 april 2013 at 17:27

    Dat ziet er niet alleen heel smakelijk uit, maar voor ook erg leerzaam door je stap voor stapfoto’s. Leuk joh!

  5. I am Cooking with Love says

    5 april 2013 at 18:01

    Dank je Nell. Ik vond het enig om te maken…en lekker! 😉 Ik ga ze zeker vaker maken, maar dan met andere vullingen!

  6. mitzi says

    6 januari 2018 at 13:43

    hoi,
    zelf maak ik een papje van wat bloem en water waarmee ik de zijde van het laatste hoekje bestrijk, de loempia dichtplak. Het beste kun je de loempia eerst met het dichtgeplakte hoekje onderaan bakken zodat je de minste kans hebt dat het openspringt

  7. I am Cooking with Love says

    6 januari 2018 at 13:44

    Hi, wat een goede tips. Dank je wel.

Trackbacks

  1. Vietnamese Loempiaatjes met Kip en Shiitake - I am Cooking with Love schreef:
    13 januari 2014 om 11:00

    […] werd weer eens tijd voor Vietnamese loempiaatjes vond ik. Een tijd geleden al eens een vegetarische versie gemaakt maar nu wilde ik iets met vlees. Garnalen of gehakt of kip, maakte me niet zoveel uit […]

  2. Pangsit Cincang - Gefrituurde Gehakt Hapjes - I am Cooking with Love schreef:
    23 januari 2017 om 07:01

    […] Maak het bovenste puntje van het loempia velletje nat met wat van het bloempapje en rol dicht. Zie hier voor een voorbeeld over het […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Watermeloen & Feta Salade

Watermeloen & Feta Salade

Brownies met gesmolten stukjes chocolade

Brownies met gesmolten stukjes chocolade

Vegetarische Kip Ketjap Kroketjes

Vegetarische Kip Ketjap Kroketjes

Kip-Kerrie Salade Zelf Maken

Kip-Kerrie Salade Zelf Maken

Biscotto della Madonna - Italiaans gevlochten Mariakoek

Biscotto della Madonna – Italiaans gevlochten Mariakoek

Instagram

Tessa

Chocolade Pepermunt Bark

Chocolade Pepermunt Bark

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025