• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / 2014 / Thaise Saucijzenbroodjes met Pinda’s

Thaise Saucijzenbroodjes met Pinda’s

15 januari 2014 by I am Cooking with Love

Thaise Saucijzenbroodjes met Pinda's

Thaise Saucijzenbroodjes met Pinda’s

Ziekenhuisbezoeken en saucijzenbroodjes horen bij elkaar. Bij mij/ons tenminste wel. Al jaren ben ik kind aan huis in diverse ziekenhuizen en in mijn tienerjaren, en later ook nog wel, ging mijn moeder altijd mee naar alle controles, onderzoeken, operaties etc. En omdat dat soort bezoekjes toch nooit zo heel leuk zijn maakten we er altijd toch nog een gezellig dagje van. Dat deden we door naderhand in het restaurant van het ziekenhuis een lekker kopje koffie te drinken mèt een saucijzenbroodje. Ja, dat hoort nou eenmaal zo. Waarna we lekker weer naar huis gingen. 
 
Een duidelijk geval waar lekker eten een vervelende situatie een stuk prettiger maakt. 
 
Deze saucijzenbroodjes hebben niet de standaard vulling die je in een cafetaria of ziekenhuisrestauratie krijgt. Deze zijn iets pittiger door de rode currypasta maar zeker niet ’te’. Doordat de worstvulling van zichzelf al gekruid is en de pinda’s ook heb je geen extra zout nodig. Maak ze eens en je zal zien dat ze net als hier in no-time op zijn.
 

Ingrediënten:

  • 50 gram pinda’s
  • 250 worstvlees, van velletje ontdaan
  • 1-2 eetlepels Thaise rode currypasta
  • 1 handvol koriander, of platte peterselie
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel melk

Zo maakte ik het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of siliconenmatje.
  2. Maal de pinda’s in een keukenmachine fijn.
  3. Schep 1/3 van de pinda’s eruit en hou dat even apart.
  4. Voeg het vlees, de currypasta en koriander toe aan de pinda’s in de keukenmachine en mix tot het gemengd is.
  5. Schep 2 eetlepels vlees in het midden van een plakje bladerdeeg.
  6. Klop het eigeel los samen met de melk en bestrijk de randen. Klap het plakje dubbel. Druk de rand goed aan eventueel nog met een vork.De zijkanten blijven open.
  7. Bestrijk de saucijzenbroodjes met eigeel en besprenkel met de fijngehakte pinda’s.
  8. Snij met een scherp mes de broodjes doormidden en een kleine inkeping in elk broodje.
  9. Leg de broodjes op een bakplaat en bak ze in ongeveer 25 goudbruin en gaar.

Bron: Good Food Channel
 

Filed Under: 2014, Snack Tagged With: bladerdeeg, currypasta, pinda's, snack, Thais

Previous Post: « Vietnamese Loempiaatjes met Kip en Shiitake
Next Post: Review: 1000 en 1 smaken »

Reader Interactions

Comments

  1. De Smaak van Cecile says

    15 januari 2014 at 09:32

    Maak ook regelmatig zelf saucijzenbroodjes met kruiden en citroenrasp, maar deze variatie ken ik nog niet. Ga ik zeker eens proberen!

  2. I am Cooking with Love says

    15 januari 2014 at 09:33

    Leuk dat je het gaat proberen en echt heet zijn ze niet hoor. Ik had ruim 2 eetlepels gebruikt en vond het nog erg mild. Maar kijk maar hoeveel je gaat gebruiken.

  3. Didi says

    15 januari 2014 at 10:38

    Lekker Tessa, en wat een goed idee om er currypasta doorheen te mengen. Ga ik keertje maken!

  4. I am Cooking with Love says

    15 januari 2014 at 10:39

    Dank je. Zo kan je het zo heet maken als je zelf wilt! 🙂

  5. Ageeth eet en kookt says

    17 januari 2014 at 08:27

    Grappig Tessa, ik had zoiets in mijn hoofd voor het foodblogevent! Maar de rode curry pasta en gehakt zijn met een zakje roerbak en rijst een hoofdgerecht geworden omdat ik geen tijd had voor de houdbaarheidsdatum van het gehakt…… nu heb ik een kant en klaar recept.Ga het proberen

  6. I am Cooking with Love says

    17 januari 2014 at 09:29

    Als hoofdgerecht ook lekker! haha. Benieuwd hoe de saucijzenbroodjes zal vinden. 🙂

  7. Anka Gaitanakis says

    5 maart 2014 at 13:43

    Dit ga ik dit weekend maken….zal Mams ook heerlijk vinden!!!

  8. I am Cooking with Love says

    5 maart 2014 at 13:44

    Leuk dat je ze gaat maken. Lekker smullen dan.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

EN DE 4 WINNAARS ZIJN…

Foodblogswap - Mini Appeltaartjes

Foodblogswap – Mini Appeltaartjes

Pizzaatje maken.

Pizzaatje maken.

Winactie: 2 x Spicebomb

Winactie: 2 x Spicebomb

Spareribs met Zelfgemaakte BBQ-Saus uit de Slowcooker

Spareribs met Zelfgemaakte BBQ-Saus uit de Slowcooker

Instagram

Tessa

Cook's One Line a Day - 5-jarig dagboek voor Foodies

Cook’s One Line a Day – 5-jarig dagboek voor Foodies

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025