mini spinazie feta flapjes
De combinatie spinazie en feta is gewoon heerlijk. Maar doe er nog een knoflookje en sjalotje bij, wat geroosterde pijnboompitjes en een paar zongedroogde tomaatjes en ze zijn fantastisch. Ik heb er expres mini flapjes van gemaakt want als je ze als borrelhapje eet dan zit je niet gelijk zo vol. Of te wel dan is er ruimte voor meer flapjes! 🙂
Hoe maak je 20 stuks:
- 10 plakjes roomboterbladerdeeg, ( 1 pakje)
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 300 gram diepvries spinazie (géén à la crème versie)
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 150 gram feta
- ei, losgeklopt
- sesamzaadjes (optioneel)
- olie of boter om mee te bakken
- peper
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter of olie. Blijf regelmatig schudden totdat ze mooi goudbruin zijn en heerlijk ruiken. Doe ze in een kommetje tot gebruik.
Snij het sjalotje en knoflookje fijn en fruit het aan in een pan met een beetje olie of boter. Voeg de bevroren spinazie toe en laat het langzaam ontdooien. Breng op smaak met peper. Ik deed er geen zout in omdat de feta al vrij zout van zichzelf is.
Snij de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg het toe aan het spinaziemengsel. Doe het spinaziemengsel in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Meng de pijnboompitjes en de verkruimelde feta door de spinazie en laat het goed afkoelen.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Klop een eitje los in een schaaltje.
Neem een plakje bladerdeeg en snij het diagonaal door midden. Beleg één helft met een theelepel spinaziemengsel. Smeer de randjes in met wat geklutst ei. Vouw de puntjes op elkaar zodat je een klein driehoekig pakketje hebt. Druk met een vork de randjes nog even extra goed aan om te voorkomen dat de vulling eruit piept tijdens het bakken. Verwerk zo alle bladerdeegplakjes en spinazie.
Leg de pakketjes op een met bakpapier bekleedde bakplat. Besmeer de pakketjes met wat losgeklopt ei en bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes.
Bak ze 20 – 25 minuten in de oven of totdat ze mooi goudbruin zijn.
Warm zijn ze het lekkerst maar afgekoeld ook heerlijk. Eet smakelijk.
PJ says
Ik maak ze met knoflook, feta, spinazie en flink wat oregano, heerlijk. Ik maak ook wel eens 1 hele grote met een grote lap “vers” bladerdeeg. Die kun je dan eventueel ook in kleine stukjes snijden.
I am Cooking with Love says
Ja ik had al op je blog gekeken!! 🙂 Ik had nog wat spinazie over en een paar plakjes daar dus 1 grote van gemaakt de dag erna. Oregano is ook een lekker idee ja.
Italiaans koken met Antoinette says
Lekker Tessa! En wanneer komt de bapao ;-)?
I am Cooking with Love says
Hahaha, je bent ze nog niet vergeten dus! 🙂 Ik zal daar een dezer dagen me weer eens aan gaan wagen. Wilde ze namelijk opnieuw maken omdat ik ze niet goed genoeg vond. Foto technisch dan! 🙂
Kim says
Het was heel lekker!
I am Cooking with Love says
Dank je wel. Leuk om te horen. 🙂