• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Mexicaanse Taquitos Zelf Maken

Mexicaanse Taquitos Zelf Maken

11 juli 2014 by I am Cooking with Love

Mexicaanse Taquitos Zelf Maken by iamcookingwithlove.nl

 

Mexicaanse Taquitos Zelf Maken

Terwijl praktisch heel Nederland naar de voetbalwedstrijd tussen Nederland en Mexico zaten te kijken zat ik te snacken met deze Mexicaanse Taquitos. De bedoeling was deze post ruim voor de wedstrijd te posten zodat jullie, mijn lezers, ze eventueel zelf konden maken en ook lekker konden snacken. Maar goed, timing is niet mijn sterkste kant blijkt wel weer. Het voordeel is dat deze Taquitos altijd wel gegeten kunnen worden. Ook als er geen WK is.
 
Taquitos zijn opgerolde mini wraps gevuld met een bijvoorbeeld een kipmengsel maar gehakt kan ook. Je kan heerlijk variëren met de vulling en zelf bepalen wat je er in doet. Ik heb ze gefrituurd, want ja frituren maakt alles lekker(der)! 😉 En zo’n krokant hapje is heerlijk. Je kan ze ook in de oven bereiden. Dat heb ik nog niet geprobeerd maar las her en der dat ze dan wel wat droger worden. 
 

Ingrediënten:

  • 2 kipfilet gaar en fijngesneden
  • 100 gram roomkaas
  • 4 eetlepels salsa (uit een potje)
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 3 eetlepels koriander, ik nam gedroogde blaadjes
  • 150 gram geraspte kaas
  • peper en zout
  • tortilla’s van 15 cm doorsnee (ik had er 12 nodig)
  • olie om te frituren

Zo maak je het:

  1. Verhit de olie tot 180 graden.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom.
  3. Wanneer de olie op temperatuur leg je voorzichtig 1 tortilla voor een paar seconden in de olie. Draai de tortilla om en haal hem na wederom een paar seconden uit de pan en leg op een velletje keukenpapier. De kans is groot dat de tortilla op gaat bollen, dat is niet erg. Hij wordt vanzelf weer plat eenmaal uit het vet of druk hem zelf even plat.
  4. Herhaal met de rest van de tortilla’s. Leg tussen elke tortilla keukenpapier.
  5. Neem 1 tortilla van de stapel en leg er 2 eetlepels vulling op.
  6. Rol zo strak mogelijk op en zet vast met een cocktailprikkertje.
  7. Bak ongeveer 4 Taquitos tegelijk in de olie totdat ze mooi goudbruin zijn.
  8. Laat uitlekken op keukenpapier.
  9. Vergeet niet voor het serveren de prikkertjes eruit te halen!!!
  10. Serveer met sour crème, guacamole of salsa.

Ongebakken in de vriezer te bewaren.

 

Bron: One Sweet Appetite

Filed Under: Snack Tagged With: frituren, Mexicaans, snack, Tortillas

Previous Post: « Ovengeroosterde Tomaatjes Zelf Maken
Next Post: Koolrabisalade met Komijnekaas Recept »

Reader Interactions

Comments

  1. Italiaans koken met Antoinette says

    11 juli 2014 at 11:19

    Ik koop regelmatig tortilla’s. Doe ze altijd in de oven! Ik heb ze nog nooit gefrituurd en dat lijkt me wel wat! Dol op frituur! 🙂

  2. I am Cooking with Love says

    11 juli 2014 at 11:26

    Jaaa ik ook. Frituren maakt alles lekkerder! haha. De reden dat je de kleine tortilla’s voor het vullen en rollen ook even frituurt is omdat het dan nog makkelijker op te rollen is.

  3. Daphne says

    17 juli 2014 at 21:35

    Omnomnom dat ziet er lekker uit, zet ik op mijn to do lijstje 🙂

  4. I am Cooking with Love says

    17 juli 2014 at 21:36

    Leuk. Ben benieuwd hoe je zal vinden.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Review: 1000 en 1 smaken

Foodblogswap - Vierkante Kokosmakronen

Foodblogswap – Vierkante Kokosmakronen

Knoflooksoep

Knoflooksoep

Zomerse Aardbeien Cake

Zomerse Aardbeien Cake

Bladerdeeg Hapjes met Blauwe Kaas Vulling

Bladerdeeg Hapjes met Blauwe Kaas Vulling

Instagram

Tessa

Tony's Chocolonely Limited Edition

Tony’s Chocolonely Limited Edition

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025