• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Butterscotch Koekjes

Butterscotch Koekjes

23 juli 2012 by I am Cooking with Love

Butterscotch Koekjes

Butterscotch Koekjes

Ja en toen waren de koekjes op! Die kon ik natuurlijk wel weer gaan halen in de supermarkt maar ik dacht laat ik eens gek doen en ze zelf maken.

Op zoek naar, wel makkelijke hoor, koekjes. En het moet ook een recept zijn waar ik niet weet ik hoeveel ingrediënten voor moet halen. Ja Ja, eisen stellen kan ik wel! Haha.

Zo kwam ik een receptje van Butterscotch koekjes tegen. Heerlijke smaak. En ik las dat ze na het bakken ook een beetje ‘gooey’ van binnen zijn. Lekker dus.

Dit heb je nodig:

  • 150 gram zachte roomboter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 15 ml (1 eetlepel) gewone stroop ( ik had toevallig nog schenkstroop staan)
  • 3 verkruimelde Weetabix (kan je vinden bij de ontbijtgranen in de supermarkt)
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

En dan:

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Mix de boter,suiker en de stroop met bijvoorbeeld een vork totdat het goed vermengd is.

Kneed (met de handen) de Weetabix en de bloem door dit mengsel en vermeng alles goed door elkaar.

Mocht de “de massa” te droog zijn voeg dan iets meer boter toe. Dat zal niet zo snel gebeuren want er zit boter zat in. Je moet een mooie bal en praktisch ‘schone’ kom overhouden.

Vervolgens draai je balletjes of ballen en druk je ze een beetje plat. Ze lopen best wel uit dus hou daar rekening mee als je ze op je, met bakpapier bekleedde, bakplaat legt. Geef de ballen de ruimte! 😉

Ik heb er deze keer zo’n 23 koekjes uit gehaald. Daar gebruikte ik de eetlepel van een maatschepje voor. Daardoor zijn ze allemaal zo’n beetje even groot.

Bak ze ongeveer 12 tot 15 minuten.

Zodra ze klaar zijn haal je ze direct uit de oven! Want langer erin kan ze wat hard maken en niet zo lekker zacht van binnen zoals de bedoeling is.

Laat ze afkoelen op een rek en plaats desnoods de 2e lading in de oven!

[slideshow]

Filed Under: Snack, Zoet Tagged With: basterd suiker, butterscotch, koekjes, roomboter, weetabix

Previous Post: « Kleine Kokosmakronen met Chocolade voor het Foodblogevent
Next Post: Watermeloen & Feta Salade »

Reader Interactions

Comments

  1. Caroline Brouwer says

    23 juli 2012 at 08:18

    Hmmm, ze zien er goddelijk uit! Wel gevaarlijk, want daar blijf je natuurlijk van eten. ;-))

  2. I am Cooking with Love says

    23 juli 2012 at 08:42

    Dank je. Ja vooral de man mag er graag van eten! haha.

  3. lekkerhappen says

    30 augustus 2012 at 23:21

    Hier heb je inderdaad niet veel ingrediënten voor nodig. Ideaal voor mij! En ze zien er lekker uit!

  4. I am Cooking with Love says

    30 augustus 2012 at 23:27

    En ze smaken ook lekker. Heb, nadat ik ze voor het eerst had gemaakt, nog 3x een lading gemaakt. Toen was ik er even klaar mee!! haha.

  5. Hazel says

    26 juni 2014 at 15:15

    hmm ja.. ik heb ze gevonden! De butterscotch koekjes. Volgens mij kun je op deze manier ook vrij makkelijk een healthy variant maken. Niet dat dat per se hoeft als je toch aan het snoepen slaat! 😉

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Sinterklaas Granola

Sinterklaas Granola

Focaccia met Tomaatjes

Focaccia met Tomaatjes

Mini Bananen Chocolate Chip Muffins

Mini Bananen Chocolate Chip Muffins

Fruitsalade met Yoghurt-Honing Dressing

Fruitsalade met Yoghurt-Honing Dressing

EN DE 4 WINNAARS ZIJN…

Instagram

Tessa

Pangsit Cincang - Gefrituurde Gehakt Hapjes

Pangsit Cincang – Gefrituurde Gehakt Hapjes

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025