• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Biscotto della Madonna – Italiaans gevlochten Mariakoek

Biscotto della Madonna – Italiaans gevlochten Mariakoek

10 mei 2013 by I am Cooking with Love

Biscotto della Madonna - Italiaans gevlochten Mariakoek

Biscotto della Madonna – Italiaans gevlochten Mariakoek

Vandaag op Hemelvaartsdag is het net zondag. Alle winkels zijn dicht de meesten hebben een dagje vrij en  genieten van het zonnetje in de tuin of op een of ander festival. Maar je kan natuurlijk ook, net als ik, besluiten om iets nieuws te gaan bakken. Toen ik vanmorgen de blogpost van Italiaans koken met Antoinette zag werd ik meteen enthousiast. Een tijdje geleden heb ik namelijk een zakje venkelzaad gekocht en sindsdien hou ik mijn ogen open voor recepten waarin ik dat kan verwerken. En wat bleek, het zat in deze Biscotto Della Madonna. De rest van de ingrediënten had ik ook in huis dus wat hield me tegen?? Niets eigenlijk.

Wat heb je nodig om zo’n heerlijk ruikend zoete koek te maken:

  • 250 gram bloem
  • 150 gram maisgriesmeel / polenta (te koop bij AH)
  • 140 gram suiker
  • een snuf zout
  • 2,5 eetlepels olijfolie
  • 3 eieren
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 – 2 eetlepels poedersuiker

Zeef de bloem en het griesmeel en vang op in een kom. Meng met bakpoeder, suiker, zout en kaneel. Doe er 2 eetlepels olie en de eieren één voor één bij. Kneed goed totdat er een soepel en stevig deeg ontstaat. Doe er het venkelzaad bij en kneed goed door.
Verdeel het deeg in drie porties en rol uit.
Maak er een vlecht van en vouw de uiteinden om.
Bestrijk de vlecht met olie en strooi er een eetlepel poedersuiker over.
Bak de koek ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Controleer met een prikker, die moet er droog uit komen.
Bestrooi eventueel met nog wat poedersuiker, dat ziet er mooi uit!

Het was even kneden maar uiteindelijk werd het toch een samenhangend deeg. Ik heb het deeg in 3 stukken verdeeld en los van elkaar nog even doorkneed. Dat ging makkelijker omdat het kleinere hoeveelheden waren.

Het resultaat was een heerlijk geurende koek. Krokant, bros van buiten en zacht van binnen. Lekker bij een kopje thee.

Filed Under: Snack, Zoet Tagged With: koek, maisgriesmeel, polenta, venkelzaad

Previous Post: « Mini Spinazie Feta Flapjes
Next Post: Citroenpudding met Lange Vingers en een Vleugje Limoncello »

Reader Interactions

Comments

  1. Italiaans koken met Antoinette says

    10 mei 2013 at 10:50

    Lekker Tessa ik ga deze koek dit weekend maar weer eens maken. Is al weer veel te lang geleden!

  2. I am Cooking with Love says

    10 mei 2013 at 11:26

    Ja ik zag dat je post van een jaar geleden was dus hij mag wel weer eens op tafel komen. Zal je zoon vast ook niet erg vinden!! 🙂

  3. Italiaans koken met Antoinette says

    10 mei 2013 at 11:29

    😉 Hij was trouwens een paar maanden gestopt met Het Boek. Maar nu heeft hij het weer helemaal te pakken..!!
    Ik zal deze keer ook eens een foto maken. Heb tegenwoordig een fatsoenlijk toestel 🙂

  4. I am Cooking with Love says

    10 mei 2013 at 11:31

    Ohh wat geestig!! Ja, foto’s zijn altijd leuk!! 🙂

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Katmer - Filodeeg met Pistache en Turkse Room

Katmer – Filodeeg met Pistache en Turkse Room

Vietnamese Loempiaatjes met Kip en Shiitake

Mini Stroopwafel S'mores

Mini Stroopwafel S’mores

Indiaas Gekruide Kip Broodjes

Indiaas Gekruide Kip Broodjes

Recept voor Pulled Pork uit de Slowcooker

Recept voor Pulled Pork uit de Slowcooker

Instagram

Tessa

Doperwten Spread

Doperwten Spread

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025