Blauwe Kaasdip Zelf Maken
Ik heb het al een vaker geschreven maar zo af en toe heb ik van die fases waarin ik bepaalde ingrediënten of gerecht in een korte periode regelmatig eet. Zo heb ik bijvoorbeeld een witlofsalade-voor-lunch-fase of een chorizo-fase of een ansjovis-fase. Maar ook regelmatig een blauwe kaas-fase. De Man is niet zo dol op blauwe kaas dus maak ik er meestal iets mee wanneer ik alleen eet of, zoals deze dip, iets wat ik niet hoef te delen.
Meng alle onderstaande ingrediënten met elkaar en doop met reepjes paprika, plakjes komkommer, blaadjes witlof, bleekselderij of andere rauwkost. Hier kan ik echt van genieten. Wellicht niet slim om zo’n schaaltje in 1 x in je eentje op te eten maar het is te lekker en gelukkig maar een fase. 😉
Ingrediënten:
- 60 gram blauwe kaas, plus extra om erover te verkruimelen ( ik gebruik meestal Danablu van Castello)
- 25 gram crème fraîche
- 105 gram mayonaise
- 1 theelepel Worcestershire saus
- 1 theelepel rijstazijn
Zo maak je het:
- Meng de blauwe kaas, crème fraîche, mayonaise, Worcestershire saus en rijstazijn in een kom en prak met een vork tot een homogene massa. Je kan het ook in het bakje van je staafmixer doen en fijnmalen.
- Schep over in een leuk schaaltje en bestrooi met achtergehouden verkruimelde kaas.
Deirdre says
Hij was zalig Tessa en mijn buurvrouw is nu ook verslaafd !
I am Cooking with Love says
Ohh, nu heb ik een verslaving op mijn geweten! haha. Goed om te horen dat jullie genoten hebben. xx