• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Salade / Koolrabisalade met Komijnekaas Recept

Koolrabisalade met Komijnekaas Recept

13 juli 2014 by I am Cooking with Love

Koolrabisalade met Komijnekaas Recept

 

Koolrabisalade met Komijnekaas Recept

Volgens mij heb ik nog nooit koolrabi anders gegeten dan rauw. Gekookt of gebakken trekt me ook totaal niet. Als kind was ik echt geen goede groente-eter. Maar ja, ik moest van alles op z’n minst 1 eten. Dus minimaal 1 spruitje waar ik dan uren op zat te kauwen, wat het er beslist niet lekkerder op maakte. En dan moest ik het ook nog doorslikken! De horror. Blijkbaar heeft het toch iets met me gedaan want sinds mijn jeugd geen spruitje meer gegeten! 
 
Maar wat ik dus wel lekker vond was rauwe koolrabi. Mijn moeder gaf me dat als tussendoortje. Een dikke plak belegd met plakjes kaas. Smullen was dat. Het frisse knapperige met de romige kaas. Ja hoor, dat ging erin als koek. En nog. 
 
En toen zag ik bij Winny van Winny, wat eten we vandaag? een salade van koolrabi met komijnekaas. Nou, dat had ik lang niet gegeten, komijnekaas. Die moest ik dus ook maken. Toen begon de zoektocht naar een mooie koolrabi. Albert Heijn heeft ze dan weer wel en dan heel lang weer niet. En bij Dirk vd Broek hadden ze het tot voor kort al helemaal niet. En diegene die je nu in de schappen ziet liggen zijn al bruin aan de buitenkant. Zo jammer hè. Uiteindelijk toch een paar mooie exemplaren gevonden en aan de slag. Ik ben erg van de kaas, dus ik nam wat meer dan in het recept stond (200 gram ipv 150 gram). En de eetlepels mayonaise waren ook royaal. 😉
 

Ingrediënten:

  • 2 koolrabi’s geschild en in blokjes gesneden
  • 200 gram komijnekaas, in even grote blokjes gesneden als de koolrabi
  • 2 appels, ongeschild en in even grote blokjes gesneden als de koolrabi
  • bieslook
  • 3 eetlepels mayonaise
  • kerriepoeder
  • citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing.

Zo maak je het:

  1. Meng in een ruime schaal de blokjes koolrabi, komijnekaas en appels door elkaar.
  2. Maak de dressing en schenk over de salade.
  3. Hussel alles goed  door elkaar.
  4. Strooi bieslook erover en serveer met wat stokbrood.
 

Filed Under: Salade, Vegetarisch Tagged With: appel, fris, komijnekaas, koolrabi, salade

Previous Post: « Mexicaanse Taquitos Zelf Maken
Next Post: Tarte Tatin van Prei »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Geroosterde Druiven met Tijm en Geitenkaas op Gegrild Brood

Geroosterde Druiven met Tijm en Geitenkaas op Gegrild Brood

Appel Caramel Smoothie en Sinaasappel Wortel Smoothie + Winactie met Sapp

Appel Caramel Smoothie en Sinaasappel Wortel Smoothie + Winactie met Sapp

Recensie: Zoals alleen Oma dat kan.

Recensie: Zoals alleen Oma dat kan.

Oreo M&M's Koeken

Oreo M&M’s Koeken

Rabarberijs

Instagram

Tessa

Spaghetti met Salieboter, Zongedroogde Tomaatjes & Feta

Spaghetti met Salieboter, Zongedroogde Tomaatjes & Feta

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025