Chioggia bietjes met appel en geitenkaas
Ik vind deze bietjes zo mooi hè? Nu ben ik sowieso een sucker voor alles wat roze is en dit is nog eetbaar ook! Wat wil je nog meer.
Juist vanwege het mooie patroon op de bietjes wilde ik ze niet koken. Te bang dat de kleur zouden veranderen of verdwijnen. Daarom heb ik ze nu rauw verwerkt in deze salade. Snij ze wel heel dun want als je de plakjes te dik laat ben je behoorlijk aan het kauwen. Waar op zich ook niks mis mee is. Haha. Deze salade is goed voor 2 personen als lunch ofzo. Neem zoveel zachte geitenkaas als je wilt. Geitenkaas met honing erin is ook een lekkere optie.
Ingrediënten:
- 3 Chioggia bietjes
- 1 appel, Elstar
- 2 eetlepels Olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- rasp van halve citroen
- 1 eetlepel honing
- basilicumblaadjes
- zachte geitenkaas
- peper & zout
Zo maak je het:
- Maak een dressing door de olijfolie, citroensap en rasp, honing, peper en zout met elkaar te mengen.
- Rasp met een mandoline of kaasschaaf, of als je een heel vaste hand hebt je mes, dunne plakjes van de geschilde bietjes.
- Met een juliennesnijder snij je reepjes van de appel.
- Meng in een slakom de bietjes met de appel en giet de dressing, of zoveel je lekker vindt, er overheen.
- Verkruimel stukjes zachte geitenkaas erover en bestrooi met basilicum.
Deze post bevat affiliate links.
Mariska says
Klinkt als een heerlijk recept. Wat zijn die chioggia bietjes toch fotogeniek.
I am Cooking with Love says
Dank je. Ja hè, met recht ‘mooi eten’. ?