• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Nagerecht / Voor Cor…Citroensorbet met Limoncello

Voor Cor…Citroensorbet met Limoncello

10 juli 2013 by I am Cooking with Love

Voor Cor...Citroensorbet met Limoncello

Voor Cor…Citroensorbet met limoncello

Zo’n 11 jaar geleden stond hij ineens in mijn slaapkamer. Van het ziekenhuis dan hè. ‘Hallo, ik ben Cor Schot’. Klein mannetje, kort koppie, bril op en een guitige blik. ‘Ik heb ook een hart en dubbele longtransplantatie gehad’, zei hij. We stelden ons aan elkaar voor en hij kwam bij me zitten. Hij bleek dezelfde longarts te hebben als ik. Die arts had aan Cor gevraagd of hij even bij mij langs wilde gaan. Niet alleen omdat het misschien wel fijn was om, eindelijk weer eens, Nederlands te spreken in een Brussels ziekenhuis maar ook omdat we hetzelfde hadden meegemaakt. Bovendien scheelden we niet zoveel qua leeftijd, Cor is een paar jaartjes jonger. En we bleken ook nog op ongeveer een half uurtje rijden van elkaar te wonen. Bovendien waren er toen nog niet zo heel veel hart en dubbele longgetransplanteerden. Zeker niet in mijn kennissenkring. 
 
Het klikte heel goed en we kletsten wat af. Hij vertelde veel over zijn ervaringen. Cor was toen al zo’n 10 jaar getransplanteerd en ik pas een paar weken. Ik vond het geweldig te weten dat je dus in ieder geval er 10 jaar mee kon worden. Cor was nog een jong mannetje toen hij getransplanteerd werd dus was na 10 jaar een doorgewinterde ervaringsexpert. 
 
Toen ik eenmaal weer thuis was hielden we nog steeds contact. We spraken wel eens af of mailden elkaar en ik begon Cor steeds meer te respecteren. Hij was iemand die zo ontzettend veel doorzettingsvermogen had. Soms las ik dat hij weer eens slecht geslapen had, pijn in zijn lijf, zich hondsberoerd voelde en toch stond hij ’s morgens vroeg op en ging hij aan het werk. Hij werkte samen met zijn broer bij het bedrijf van hun vader. Een zeilmakerij. Met hart en ziel, en vaak ook dus pijn in z’n donder, ging hij daar aan het werk. 
 
Op een gegeven moment werd het contact wat minder. We hadden ieder ons leven maar zo af en toe gaven we elkaar een teken van leven. En eenmaal op Facebook en Twitter ging dat nog makkelijker. Via die weg ‘spraken’ we elkaar weer wat vaker. En zo kon ik dus ook lezen wat hij allemaal deed en hoe hij zich voelde. 
 
En hij deed veel, vooral leuke dingen. Samen met zijn beste vriend Jacco heeft hij heel wat leuke tripjes gemaakt door Europa. Of pakten ze weer eens bioscoop marathon, namen een biertje mèt bittergarnituur ergens op een terras. De laatste keer dat ik hun samen zag was op een plek waar je ze nooit zou verwachten, ik in ieder geval niet. Namelijk bij de kassa’s van de huishoudbeurs!! Logisch. 🙂 We dronken met z’n 3-en een kopje koffie, kletsten wat bij. Liepen een rondje over de beurs en namen nog een broodje. Daarna gingen we ieder onze eigen weg. Kort maar krachtig…en gezellig.
 
Sinds ik dit blog heb en mijn nieuwe recepten ook op Facebook plaats kreeg ik vaak reacties van Cor. Met name als ik iets gemaakt had met citroen. Ik kreeg vaak het verzoek even een bakje langs te komen brengen. Hij was altijd enthousiast. 
 
Totdat ik vorige week zondag een berichtje kreeg van Jacco waarin hij schreef dat het niet goed ging met Cor. Ik schrok behoorlijk. Ik wist wel dat hij zich niet lekker voelde, veel pijn had. Maar eerlijk gezegd had hij dat wel vaker en daarna ging hij keihard weer aan het werk. Zoiets verwachtte je nu ook. Maar Jacco vertelde me dat hij morfinepleisters nodig had en dat klonk niet goed. Het hield me de hele dag bezig. 
 
Helaas kreeg ik de volgende dag te horen dat Cor heel vroeg in de ochtend was overleden. Wauw, die kwam hard aan. 
 
Afgelopen weekend hielden zijn ouders en broer een dienst in de zeilmakerij. Volgens Cor moest het vooral luchtig zijn. Er waren erg veel mensen en ik kwam aanlopen met een houding van, ik ben luchtig, dit doen we even. Ik vond een plaatsje helemaal achteraan, of te wel direct bij de ingang. Ik zat nog maar net en ik kon mijn tranen niet meer tegen houden. Snikken. Wat was dit heftig maar vooral confronterend.
 
Ik ben blij dat ik erbij was en afscheid heb kunnen nemen van Cor. Daarom wilde ik speciaal voor hem dit recept aan hem opdragen. Citroensorbet, omdat hij zo van citroen hield.
 
Cor, rust zacht.
 
Tessa
 
 
Wat heb je nodig:
  • 1 cup water
  • 1 cup suiker
  • 2-3 theelepels citroenrasp

 

  • 1 cup koud water
  • 1 cup vers citroensap ( ong 5 citroenen heb je nodig)
  • 1/4 cup Limoncello
Was en droog de citroenen en rasp de citroenen totdat je ongeveer 2 à 3 theelepels rasp hebt. Met 2 of 3 citroenen heb je al de juiste hoeveelheid. Doe de water, suiker en citroenrasp in een pannetje en breng aan de kook totdat de suiker opgelost is. Schenk het door een zeef en laat het afkoelen in een bak met ijskoud water. 
 
Pers de citroenen tot je 1 cup sap hebt. Schenk het sap door een zeef en voeg toe aan het afgekoelde suikerwater. Giet de Limoncello erbij en roer door elkaar. 
 
Zorg dat het mengsel goed koud is. Zet het desnoods een half uurtje in de koelkast. Schenk de vloeistof in je ijsmachine en maak het af volgens de handleiding van je machine. Vervolgens schep je het ijs over in een plastic bak en laat het voor een aantal uren in je vriezer staan. 
 
Vanwege de alcohol zal het ijs altijd een beetje smeuïg blijven maar dat doet niks af aan de smaak! 

Filed Under: IJs, Nagerecht, Zoet Tagged With: citroen, Cor Schot, ijs, Limoncello

Previous Post: « Tarte Tatin uit mijn Gietijzeren Pannetje
Next Post: Snelle Vitello Tonnato »

Reader Interactions

Comments

  1. Caroline Brouwer says

    10 juli 2013 at 09:14

    Mooi verhaal, ik begrijp dat het je aangrijpt. Jammer dat Cor niet meer kan proeven van je lekkere citroensorbet. Hij zou het vast fantastisch hebben gevonden!,

  2. I am Cooking with Love says

    10 juli 2013 at 09:16

    Dank je Caroline, ik denk ook dat hij deze zou kunnen waarderen! Hij hield wel van lekkere dingen. 🙂

  3. Nell Nijssen says

    10 juli 2013 at 10:25

    Aangrijpend Tessa, een maatje verliezen waar je lief en leed mee hebt gedeeld! Laat je tranen rustig stromen, ze zijn veelzeggend voor jullie vriendschap. Sterkte hoor!

  4. Maaike says

    10 juli 2013 at 11:02

    Jeetje, Tessa, aangrijpend hoor… Ik heb je mooie verhaal met kippenvel en waterige ogen zitten lezen. Sterkte!

  5. I am Cooking with Love says

    10 juli 2013 at 12:48

    Dank je lieve Nell!!

  6. I am Cooking with Love says

    10 juli 2013 at 12:48

    Dank je wel Maaike.

  7. Italiaans koken met Antoinette says

    10 juli 2013 at 21:32

    Tessa, wat heb je dat mooi neergezet… Sterkte!
    Zeker weten dat Cor hier van gesmuld zou hebben, want het is met liefde gemaakt. Van begin tot einde.

  8. I am Cooking with Love says

    10 juli 2013 at 22:29

    Dank je wel Antoinette, ik denk het ook. 🙂

  9. junglefrog says

    13 juli 2013 at 23:26

    O wat heftig Tessa! Maar wel een hele mooie post heb je ervan gemaakt en ik denk dat je in ieder geval Cor een waardig afscheid op je blog hebt gegeven. Sterkte! xx Simone

  10. I am Cooking with Love says

    13 juli 2013 at 23:38

    Dank je Simone, dat hoopte ik te bereiken. Fijn dat je dat ook zo ziet.

  11. Susanne Legrand says

    1 juli 2015 at 14:53

    Wat een mooi verhaal!…is ondertussen 2 jaar geleden,maar dit blijft je bij…hoe gaat het ondertussen met jou? Bedankt voor je lekkere recepten…Susanne

  12. I am Cooking with Love says

    1 juli 2015 at 19:08

    Hallo Susanne, het gaat best lekker. Ben al 13 jaar getransplanteerd en ja, ik krijg wel vaker wat kwaaltjes maar dat hoort erbij. Dank je wel voor het langskomen op mijn blog. Groetjes, Tessa

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Risotto Met Pompoen en Salie uit de Oven

Risotto Met Pompoen en Salie uit de Oven

Pulled Pork Kroketjes Zelf Maken

Pulled Pork Kroketjes Zelf Maken

Review: BK Bakplaat Easy Basic

Review: BK Bakplaat Easy Basic

Makreelpaté recept

Makreelpaté recept

Moederdag Koekjes Zelf Maken

Moederdag Koekjes Zelf Maken

Instagram

Tessa

Crackers met Olijfolie en Gerookte Paprika

Crackers met Olijfolie en Gerookte Paprika

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025