• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Nagerecht / Tarte Tatin van Peer met Gorgonzola

Tarte Tatin van Peer met Gorgonzola

15 december 2016 by I am Cooking with Love

Tarte Tatin van Peer met Gorgonzola

Tarte Tatin van Peer met Gorgonzola

Tarte Tatin hoort eigenlijk met appel maar met peer kan ook hartstikke goed. Samen met een stukje blauwe kaas is dit echt een klassieker die bijna iedereen wel lekker zal vinden.

Ik gebruikte de milde versie van de Gorgonzola maar de pittige kan ook. Het is maar net wat je lekker vindt. Voor de peren nam ik de Doyenne du Comice peren omdat die zo’n brede body hebben. Perfect om een dikke plak van te snijden wat precies in het vormpje past. Kan je die nou niet vinden dan neem je andere peren die je in losse stukken snijdt. Leg ze ze zo in het vormpje dat het alsnog past.

Ingrediënten:

  • 4 velletjes roomboter bladerdeeg
  • 4 Doyenne du Comice peren
  • 100 gram suiker
  • 180 gram roomboter
  • 150 gram Gorgonzola (Dulce)

Extra:

  • 4 ronde bakvormpjes, 10 cm doorsnee met vaste bodem

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de peren en snij het kontje eraf. Snij een dikke plak van ongeveer 1 cm dik van de breedste gedeelte van de peer.
  3. Haal het klokhuis eruit door middel van een uitstekertje of een mesje.
  4. Smelt in een pannetje met dikke bodem de boter. Als het gesmolten is voeg je de suiker toe. Breng aan de kook en roer tot het een goudbruine kleur heeft.
  5. Ontdooi de velletjes bladerdeeg en snij een cirkel van 10 cm uit het deeg.
  6. Leg de plakken peer voorzichtig in de karamel en wentel om. De karamel zal door de koude peer wat gaan stollen. Hou een klein vuurtje onder het pannetje.
  7. Leg een plak peer in elke bakvormpje met een beetje karamel. Als het wat harder geworden is is dat niet erg. Het smelt weer in de oven.
  8. Leg over de peer een velletje bladerdeeg en stop de randjes goed in.
  9. Zet de bakvormpjes op een bakplaat, dit om eventueel overstromen en dus oven schoonmaken te voorkomen. Bak in de oven voor ongeveer 20 minuten mooi goudbruin.
  10. Keer voorzichtig om op een bordje. Pas op voor de hete karamel! En leg er een stuk kaas bij.
  11. Serveer direct. Warm het lekkerst.

De rest van de peren kan je in blokjes snijden en eventueel verwerken in een fruitsalade of gewoon zo opsnoepen.

Filed Under: Nagerecht Tagged With: caramel, dessert, gorgonzola, karamel, peren, warm gebak

Previous Post: « Recensie: Sirocco
Next Post: Buikspek met Midden-Oosterse Specerijen »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Kleine Kokosmakronen met Chocolade voor het Foodblogevent

Kleine Kokosmakronen met Chocolade voor het Foodblogevent

Sesam Snaps

Sesam Snaps Zelf Maken

Kippenbouillon uit de Slowcooker

Kippenbouillon uit de Slowcooker

Gevulde Pasta Uit De Oven Plus Een Leuke Win Actie!

Pita kip gyros met feta frietjes

Pita Kip Gyros met Feta Frietjes

Instagram

Tessa

Chocolate Crinkle Cookies

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025