• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Foodblogswap / Citroenpudding met Lange Vingers en een Vleugje Limoncello

Citroenpudding met Lange Vingers en een Vleugje Limoncello

16 mei 2013 by I am Cooking with Love

Citroenpudding met Lange Vingers en een Vleugje LimoncelloCitroenpudding met Lange Vingers en een Vleugje Limoncello

Tijdens het zoeken naar een recept voor de Foodblogswap zag ik zoveel lekkers dat ik moeilijk kon kiezen. Het werd uiteindelijk de Vierkante Kokosmakronen maar dit toetje leek me ook lekker. Vooral met dat ‘vleugje’ Limoncello erin wat overigens niet in het originele recept stond. Ik had nog een fles Limoncello in de vriezer liggen en het leek me hier erg goed in passen. Wat ook het geval was.

Ik hield nog ongeveer de helft over en dat aten we de volgende dag. En eerlijk gezegd vond ik ‘m toen lekkerder! Alle smaken waren toen goed ingetrokken.

Het is een smakelijk en zomers toetje wat heel makkelijk te maken is.

Wat heb je nodig:

  • 500 gram citroenkwark
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • ± 14 lange vingers
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 borrelglaasje Limoncello (optioneel)

Week de blaadjes gelatine in een ruime hoeveelheid koud water (ongeveer 10 minuten).

Doe de kwark in een kom samen met de vanillesuiker en witte basterdsuiker en meng goed door.

Leg de helft van de lange vingers op de bodem van een schaaltje.

Verwarm 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel water in een klein pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in het citroen/water mengsel. Roer dit mengsel meteen door het kwark mengsel. Voeg nu ook de Limoncello toe.

Giet de helft van het kwark mengsel over de lange vingers en leg hier de rest van de lange vingers bovenop.

Dek het geheel af met de rest van het kwark mengsel en laat de citroenpudding daarna minimaal drie uur opstijven in de koelkast.

Laat de zomer nu maar komen!

Bron: MiCook

Filed Under: Foodblogswap, Nagerecht, Zoet Tagged With: citroen, gelatine, kwark, lange vingers, Limoncello

Previous Post: « Biscotto della Madonna – Italiaans gevlochten Mariakoek
Next Post: Kip Kerrie Bapao »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Risotto met Kastanje Champignons

Risotto met Kastanje Champignons

Hummus met Pijnboompitten Zelf Maken

Hummus met Pijnboompitten Zelf Maken

Chocolade Pepermunt Bark

Chocolade Pepermunt Bark

Een avondje bij Mora met Cora & Flora.

Een avondje bij Mora met Cora & Flora.

Zuurkool-banaanschotel op verzoek van jarige Bonus-zoon.

Instagram

Tessa

Ajam Smoor van Jeff Keasberry

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025