Citroenpudding met Lange Vingers en een Vleugje Limoncello
Tijdens het zoeken naar een recept voor de Foodblogswap zag ik zoveel lekkers dat ik moeilijk kon kiezen. Het werd uiteindelijk de Vierkante Kokosmakronen maar dit toetje leek me ook lekker. Vooral met dat ‘vleugje’ Limoncello erin wat overigens niet in het originele recept stond. Ik had nog een fles Limoncello in de vriezer liggen en het leek me hier erg goed in passen. Wat ook het geval was.
Ik hield nog ongeveer de helft over en dat aten we de volgende dag. En eerlijk gezegd vond ik ‘m toen lekkerder! Alle smaken waren toen goed ingetrokken.
Het is een smakelijk en zomers toetje wat heel makkelijk te maken is.
Wat heb je nodig:
- 500 gram citroenkwark
- 3 blaadjes gelatine
- 2 zakjes vanillesuiker
- 20 gram witte basterdsuiker
- ± 14 lange vingers
- 1 eetlepel citroensap
- 1 borrelglaasje Limoncello (optioneel)
Week de blaadjes gelatine in een ruime hoeveelheid koud water (ongeveer 10 minuten).
Doe de kwark in een kom samen met de vanillesuiker en witte basterdsuiker en meng goed door.
Leg de helft van de lange vingers op de bodem van een schaaltje.
Verwarm 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel water in een klein pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in het citroen/water mengsel. Roer dit mengsel meteen door het kwark mengsel. Voeg nu ook de Limoncello toe.
Giet de helft van het kwark mengsel over de lange vingers en leg hier de rest van de lange vingers bovenop.
Dek het geheel af met de rest van het kwark mengsel en laat de citroenpudding daarna minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
Laat de zomer nu maar komen!
Bron: MiCook