• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Nagerecht / Aardbeien pannacotta met wodka voor het Foodblogevent

Aardbeien pannacotta met wodka voor het Foodblogevent

9 mei 2012 by I am Cooking with Love

Aardbeien pannacotta met wodka voor het Foodblogevent

Aardbeien pannacotta met wodka voor het Foodblogevent

Als beginnende blogger ontdek ik steeds meer mede-bloggers, heerlijke recepten, mooie foto’s en wedstrijden. Zo kwam ik het Foodblogevent tegen.

Het idee is dat elke maand een blogger een thema bedenkt waar andere bloggers weer overheerlijke recepten mee maken. Ze sturen dat in bij de bedenker/host en uiteindelijk zal hij/zij bepalen wie de winnaar is. De winnaar is de host van de volgende maand en mag weer een nieuw thema bedenken.

Deze maand is Caroline Brouwer de host en zij heeft het thema: Aardbeien bedacht.

Mijn hersens begonnen gelijk te kraken want wat te maken met van die overheerlijke Hollandse aardbeien. Ondertussen druppelden de inzendingen bij Caroline gestaag binnen en zag ik de ene lekkere foto na de ander voorbij komen.

Uiteindelijk kwam ik op een idee. Ik heb een receptje van een heerlijke pannacotta. Die kon ik wel aanpassen naar een aardbeienversie.

 

Zo heb ik ‘m gemaakt:

Voor de Jelly:

  • 4 blaadjes gelatine
  • 350 gram gepureerde aardbeien
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 50 ml wodka
  • 2 eetlepels ragfijn gesneden muntblaadjes

Voor de pannacotta:

  • 200 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine

Extra: cake of broodvorm of 4 1-persoons vormpjes

Week voor de jelly de gelatine in koud water.Verwarm een beetje gepureerde aardbeien met de basterdsuiker in een pannetje.Haal van het vuur en voeg de rest van de aardbeienpuree, de wodka, de muntblaadjes en de uitgeknepen gelatine toe. Giet in de vorm of vormpjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Week de gelatine voor de pannacotta in koud water. Breng melk, room en suiker op middelhoog vuur tegen de kook aan. Roer tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat even afkoelen. Roer de uitgeknepen gelatine er door en laat afkoelen (eventueel in een bak koud water), maar nog niet dik worden.

Giet voorzichtig op de jellylaag en de vorm. Laat minimaal 2 uur opstijven. Stort op een schaal. Garneer desgewenst met aardbeien, muntblaadjes en poedersuiker.

Filed Under: Nagerecht, Zoet Tagged With: aardbeien, Foodblogevent, gelatine, munt, slagroom, wodka

Previous Post: « Heerlijke Pindasoep
Next Post: Gevulde Portobello’s met Zwarte Knoflook »

Reader Interactions

Comments

  1. PJ says

    9 mei 2012 at 22:15

    Prachtig! Lijkt me lekker, maar dan wel zonder wodka.

  2. I am Cooking with Love says

    9 mei 2012 at 22:28

    Ja met of zonder…net zo lekker!!! 😉

  3. Caroline Brouwer says

    10 mei 2012 at 11:09

    Bedankt, voor je inzending. Het ziet er erg lekker uit. Ga ik beslist proberen.
    groetjes, Caroline

  4. I am Cooking with Love says

    10 mei 2012 at 11:38

    Het is iig geen mierzoet toetje. Niet iedereen vind dat lekker.

  5. brendakookt says

    14 mei 2012 at 11:13

    Hoi Tessa, wat heb je een leuke blog! En deze pannacotta ziet er heerlijk uit! Ik kom zeker vaker langs, Groetjes Brenda

  6. I am Cooking with Love says

    14 mei 2012 at 12:17

    Dank je wel Brenda. Leuk dat je even langs kwam. Ga je ook meedoen met het Foodblogevent???

  7. brendakookt says

    14 mei 2012 at 12:38

    Heb ik al gedaan. (hierdoor kwam ik bij jouw blog terecht) Zie brendakookt.wordpress.com, ik heb Eton Mess gemaakt.

  8. I am Cooking with Love says

    14 mei 2012 at 14:21

    Ohhhja die heb ik gezien. Zag er ernstig lekker uit!!!

Trackbacks

  1. Zuppa di Marroni e Porcini (soep van kastanjes en eekhoorntjesbrood) | I am Cooking with Love schreef:
    15 november 2012 om 08:44

    […] ik afgelopen Mei voor het eerst het Foodblogevent heb ontdekt en ook mee heb gedaan, blijf ik het volgen. Je blijft nieuwsgierig wat de nieuwe thema’s zijn en vooral wat voor […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Pittige Gevulde Eieren voor Pasen

Pittige Gevulde Eieren voor Pasen

Pulled Pork Kroketjes Zelf Maken

Pulled Pork Kroketjes Zelf Maken

Foodblogswap - Chimichurri Zelf Maken

Foodblogswap – Argentijnse Chimichurri Saus Zelf Maken

fonQblogevent met Weber BBQ

fonQblogevent met Weber BBQ

Kaasstrikken

Kaasstrikken

Instagram

Tessa

Praline van amandel zelf maken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025