• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Nagerecht / Aardbeienmousse Zelf Maken

Aardbeienmousse Zelf Maken

18 april 2017 by I am Cooking with Love

Aardbeienmousse Zelf Maken

Aardbeienmousse Zelf Maken

De tijd van Zomerkoninkjes komt eraan. Smullen van de zoete aardbeitjes van Hollandse bodem. Je kan er geen genoeg van krijgen en ook geen genoeg van de vele variaties wat je er allemaal mee kan doen. Deze mousse is super snel gemaakt. Daarna moet je wel nog even wachten tot het opgesteven is maar dan is het meeste werk al gedaan. Het is een recept van Cees Holtkamp uit zijn boek De Banketbakker. Een heerlijk boek met niet alleen koekjes en andere baksels, ook diverse mousses dus.

Vind je voor 8 personen een beetje te veel halveer dan dit recept. Gaat heel goed. Probeer lekkere zoete aardbeien uit de kiezen, dan hoef je de slagroom ook niet zo zoet te maken.

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 500 gram aardbeien, schoongemaakt. Plus extra als garnering
  • 10 gram gelatine
  • 80 gram water
  • 400 gram geklopte slagroom, gezoet

Zo maak je het:

  1. Pureer 300 gram van de aardbeien. Week de gelatine in het water.
  2. Verwarm het water met de gelatine in een pannetje tot dat het opgelost is. Maar laat het niet koken! Meng de gelatine door de gepureerde aardbeien. Laat zo nodig afkoelen.
  3. Klop de slagroom lobbig. Voeg zoveel suiker toe als je lekker vindt. Meng de slagroom door de gepureerde aardbeien.
  4. Snijd de resterende 200 gram aardbeien in stukjes en meng voorzichtig door de mousse.
  5. Verdeel de mousse over 8 coupes of schenk in één grote natgemaakte puddingvorm.
  6. Zet in de koelkast en laat een dag opstijven.
  7. Verdeel voor het serveren de extra aardbeien over de mousse. Heb je de mousse in een puddingvorm gegoten zet de vorm dan enkele seconden in heet water waarna je er een groot bord oplegt en het geheel in één keer omdraait.
  8. Serveer evt met een takje munt of geslagen slagroom.

Bron: [bol_product_links block_id=”bol_58f49cdda89e5_selected-products” products=”1001004008667919″ name=”bol” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Filed Under: Nagerecht, Zoet Tagged With: aardbeien, gelatine, mousse, slagroom

Previous Post: « Zalmsalade voor op een toastje
Next Post: Truffelkaas Tosti met Kruidenboter »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Hummus met Pijnboompitten Zelf Maken

Hummus met Pijnboompitten Zelf Maken

Gehakt met Sperziebonen en Hoisinsaus

Gehakt met Sperziebonen en Hoisinsaus

Ajam Smoor van Jeff Keasberry

Tia Maria zelf maken.

Tia Maria zelf maken.

Instagram

Tessa

Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers

Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025