• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Lunch / Ham Kaas Omelet met Zongedroogde Tomaatjes en Basilicum

Ham Kaas Omelet met Zongedroogde Tomaatjes en Basilicum

16 juni 2017 by I am Cooking with Love

Ham Kaas Omelet met Zongedroogde Tomaatjes en Basilicum

Ham Kaas Omelet met Zongedroogde Tomaatjes en Basilicum

Ik denk dat dit voorlopig mijn favoriete eigerecht is. Een aantal keren heb ik het nu gemaakt en elke keer weer zit ik te genieten. Het verveeld me nog niet.

Dat ik er een soort van pakketje van gemaakt heb staat natuurlijk leuk maar als je daar geen zin in hebt laat je boel gewoon plat. Smaakt net zo lekker.

Ingrediënten voor 1 omelet:

  • Klontje boter om mee te bakken
  • 2 eieren
  • 1 plak ham, in stukjes gesneden
  • handje geraspte kaas, meer of minder naar smaak
  • 2 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
  • paar blaadjes basilicum
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Kluts de eitjes met 1 eetlepel water los in een kommetje en breng op smaak met peper en zout.
  2. Smelt de boter in de pan en giet het ei erin.
  3. Bak op een rustig vuurtje een dunne omelet.
  4. Als de bovenkant bijna helemaal gestold is strooi je de kaas erover. Vervolgens leg je de ham in het midden. Daar bovenop de tomaatjes. Garneer met gescheurde basilicum blaadjes.
  5. Vouw met een spatel de randen naar binnen om zo een pakketje te maken.
  6. Leg een deksel nog even op de pan zodat alles door en door warm wordt en de kaas een beetje gesmolten.
  7. Garneer eventueel met nog wat extra basilicum.

Bron: Taste

Filed Under: Lunch, Ontbijt Tagged With: basilicum, ei, geraspte kaas, ham, omelet, zongedroogde tomaatjes

Previous Post: « Appelstrüdel met Chocola en Walnoten
Next Post: Chocolade Drop Toffee Zelf Maken »

Reader Interactions

Comments

  1. Shanna says

    3 mei 2019 at 18:29

    Ik ga dit recept nu maken. Lijkt me lekker!

  2. I am Cooking with Love says

    7 mei 2019 at 22:49

    Hallo Shanna,
    Je was in mijn spamfolder terecht gekomen, vandaar mijn late reactie. Wat leuk dat je de omelet bent gaan maken. Hopelijk heeft het gesmaakt. Groetjes, Tessa

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Chocolade Snickers Taartjes

Aan het eind van mijn geld is er vaak nog zoveel maand over.

Courgette Chips

Courgette Chips

Pompoenpuree maken in de Snelkookpan

Pompoenpuree maken in de Snelkookpan

Gevulde Pasta Uit De Oven Plus Een Leuke Win Actie!

Instagram

Tessa

Sinaasappel-Yoghurtdrank Zelf Maken

Sinaasappel-Yoghurtdrank Zelf Maken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025