• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Salade / Chioggia bietjes met appel en geitenkaas

Chioggia bietjes met appel en geitenkaas

7 juli 2016 by I am Cooking with Love

Chioggia bietjes met appel en geitenkaas

Chioggia bietjes met appel en geitenkaas

Ik vind deze bietjes zo mooi hè? Nu ben ik sowieso een sucker voor alles wat roze is en dit is nog eetbaar ook! Wat wil je nog meer.

Juist vanwege het mooie patroon op de bietjes wilde ik ze niet koken. Te bang dat de kleur zouden veranderen of verdwijnen. Daarom heb ik ze nu rauw verwerkt in deze salade. Snij ze wel heel dun want als je de plakjes te dik laat ben je behoorlijk aan het kauwen. Waar op zich ook niks mis mee is. Haha. Deze salade is goed voor 2 personen als lunch ofzo. Neem zoveel zachte geitenkaas als je wilt. Geitenkaas met honing erin is ook een lekkere optie.

Ingrediënten:

  • 3 Chioggia bietjes
  • 1 appel, Elstar
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • rasp van halve citroen
  • 1 eetlepel honing
  • basilicumblaadjes
  • zachte geitenkaas
  • peper & zout

Zo maak je het:

  1. Maak een dressing door de olijfolie, citroensap en rasp, honing, peper en zout met elkaar te mengen.
  2. Rasp met een mandoline of kaasschaaf, of als je een heel vaste hand hebt je mes, dunne plakjes van de geschilde bietjes.
  3. Met een juliennesnijder snij je reepjes van de appel.
  4. Meng in een slakom de bietjes met de appel en giet de dressing, of zoveel je lekker vindt, er overheen.
  5. Verkruimel stukjes zachte geitenkaas erover en bestrooi met basilicum.

Deze post bevat affiliate links. 

Filed Under: Lunch, Salade Tagged With: appel, basilicum, bietjes, Chioggia bietjes, Elstar, rauw, raw, salade, zachte geitenkaas, ZTRDG

Previous Post: « Aardbeien, Feta, Bacon salade
Next Post: Rocky Road »

Reader Interactions

Comments

  1. Mariska says

    12 juli 2016 at 08:29

    Klinkt als een heerlijk recept. Wat zijn die chioggia bietjes toch fotogeniek.

  2. I am Cooking with Love says

    12 juli 2016 at 08:38

    Dank je. Ja hè, met recht ‘mooi eten’. ?

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Knoflooksoep

Knoflooksoep

Sambal Goreng Kentang Kering

Sambal Goreng Kentang Kering

Geroosterde knoflook uienjam

Geroosterde knoflook uienjam

Bezoekje aan De Streekmarkt

Bezoekje aan De Streekmarkt

Win een Zoku Slush Shake Maker!

Win een Zoku Slush Shake Maker!

Instagram

Tessa

Aardbeien pannacotta met wodka voor het Foodblogevent

Aardbeien pannacotta met wodka voor het Foodblogevent

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025