• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Kipgerecht / Snelle Vitello Tonnato

Snelle Vitello Tonnato

17 juli 2013 by I am Cooking with Love

Snelle Vitello Tonnato

Snelle Vitello Tonnato

Vitello Tonnato is een klassiek Italiaans gerecht. Het betekent: kalfsvlees met tonijnsaus. Het is een gerecht dat uit de Piemontese keuken komt. Als je het op de officiële manier wilt maken dan ben je wel even bezig want het kalfsvlees moet zeker een halve dag marineren waarna het gekookt wordt. En dan gebruik je natuurlijk, zoals het hoort, de romp van een Fassone koe. Die koeien komen ook uit Piemonte. Zo’n stuk vlees marineer je in witte wijn met diverse kruiden en groenten. Daarna kook je het vlees in water samen met de marinade. Uiteindelijk laat je het vlees afkoelen en snij je dunne plakjes die je gebruikt voor je gerecht. 
 
Heerlijk zal het ongetwijfeld zijn alleen heb ik nu de wat snellere versie gemaakt. De mayonaise die hierin gebruikt wordt zou je ook zelf kunnen maken maar bij mij kwam het deze keer uit een potje! En eerlijk gezegd smaakte mij dit zeer goed. Een gerecht om zeker vaker te maken. 
 
Wat heb je nodig als voorgerecht voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen:
 
  • 200 gram kalfsfricandeau
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 3-5 ansjovisfilets (ik nam er 5, het is zo lekker)
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • citroensap
  • sla
  • peper en zout
In je keukenmachine of in een hoge beker van je staafmixer pureer je de tonijn samen met de mayonaise, olijfolie en ansjovisfilets tot een gladde saus. 
Breng het op smaak met een scheutje citroensap, zout en peper. 
 
Verdeel de sla over de borden en beleg met de plakjes fricandeau. Schep met een lepel de tonijnsaus over het vlees, dit mag royaal zijn. Garneer met kappertjes en een schijfje citroen. 
 
Wat krokant stokbrood of warme ciabatta erbij maakt het helemaal af. 
 

Filed Under: Kipgerecht, Lunch, Vis, Vleesgerecht, Voorgerecht Tagged With: ansjovis, kalfsfricandeau, kappertjes, mayonaise, olijfolie, tonijn

Previous Post: « Voor Cor…Citroensorbet met Limoncello
Next Post: Magdalenas con chorizo y romero (magdalenas met chorizo en rozemarijn) »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Hele Ketjap Kip uit de Oven

Hele Ketjap Kip uit de Oven

Chorizo Mozzarella Sandwich

Recensie: De Grote Oven Van Van Boven

Recensie: De Grote Oven Van Van Boven

Stressvrij Kerstmenu van ZTRDG

Stressvrij Kerstmenu van ZTRDG

fonQ blogevent

fonQ blogevent

Instagram

Tessa

Boerenappelcake à la Levine

Boerenappelcake à la Levine

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025