Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas
Zoals ik al schreef bij de Indiaas gekruide kip broodjes zou ik meerdere recepten uit het boek van Nigel Slater maken dit is er één van. Het was een erg lekkere salade. Het licht zurige samen met het zoute van de bacon mengt zo goed met warme aardappels. Deze hoeveelheid was voldoende voor ons tweetjes. We aten het zo maar je zou er ook een stukjes vlees of kip bij kunnen serveren. Hij is zeker de moeite waard om eens te maken.
Wat heb je nodig:
- 500 gram (nieuwe) aardappels
- 4 eetlepels balsamico azijn
- het sap van 1 citroen
- 2 volle eetlepels mosterd (bijv Dijon)
- 12 eetlepels olijfolie
- een stuk Parmezaanse kaas
- 8 plakjes bacon
- 6 handen spinazie
- 2 ansjovis uit blikje of potje (optioneel)
- Peper
- Suiker, zo nodig
Mirjam says
Van de week dit recept gemaakt. Lekker en voor herhaling vatbaar! De dressing was inderdaad erg veel (en ik hou wel van veel dressing!!) dus de volgende keer maak ik daar de helft van.