• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Vis / Spaghetti met Kokkels

Spaghetti met Kokkels

16 augustus 2016 by I am Cooking with Love

Spaghetti met Kokkels

Spaghetti met Kokkels

Wist je dat je bij ZTRDG ook verse kokkels kan krijgen. Recht uit de Zeeuwse wateren zo op je bord. Ik had al eens Vongole gemaakt naar aanleiding van mijn vakantie in Italië jaren geleden. In Florence had ik toen de klassieker spaghetti met Vongole gegeten. Echt zo lekker. Maar je dat kan dat ook prima met kokkels maken. Kokkels zijn familie van de Vongele maar worden hier in Nederland gevangen en zijn goedkoper dan de Vongole. Ze worden voornamelijk naar het buitenland, Spanje geëxporteerd.

Bestel ze eens en verwerk ze in bijvoorbeeld dit pasta recept maar in alle recepten waar je Vongole ziet kan je gerust de kokkels nemen. Voor een echt zomerse maaltijd voldoen deze Zeeuwse schelpdiertjes perfect.

Dus kijk even op het Marktplein van ZTRDG en bestel ze vandaag en geniet dit weekend van een heerlijk bord zonneschijn. Glaasje wit erbij en je avond kan niet meer stuk.

Ingrediënten:

  • 1 kg kokkels
  • 400 gram spaghetti
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 shalotje, gesnipperd
  • glaasje droge witte wijn
  • half rood pepertje fijngehakt, meer naar smaak
  • handje platte bladpeterselie, fijngesneden
  • peper en zout, naar smaak
  • citroen

Zo maak je het:

  1. Zet een ruime pan met gezouten water op.
  2. Spoel de kokkels in een ruime bak met koud gezouten water of de wasbak en laat ze daar even in liggen. Kokkels hebben vaak veel zand in de schelpjes en door ze in het water te laten liggen geef je ze de kans op dat ‘uit te spugen’.
  3. Zodra het water kookt voeg je de pasta toe.
  4. In een ruime koekenpas verhit je olie en fruit je de sjalot, de knoflook en pepertje zachtjes aan.
  5. Voeg de kokkels toe en de witte wijn. Schud of roer om en de de deksel op de pan.
  6. Schud regelmatig de pan om en zodra de schelpjes open staan zijn ze klaar.
  7. Schep de gare pasta bij de kokkels en hussel alles voorzichtig om. Bestrooi met de peterselie en breng zo nodig op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  8. Lekker met vers stokbrood om het vocht mee op te deppen.

ps: schelpen die niet open zijn gegaan of kapot zijn, weggooien en niet opeten!

Filed Under: Hoofdgerecht, Vis Tagged With: kokkels, pasta, schelpdieren, vongole, ZTRDG

Previous Post: « Kip-Bacon Bladerdeeg Hapjes
Next Post: Teriyaki Saus Zelf Maken »

Reader Interactions

Comments

  1. Marlies says

    16 augustus 2016 at 17:19

    Zo lekker! De foto ziet er in ieder geval erg smakelijk uit.

  2. I am Cooking with Love says

    16 augustus 2016 at 17:50

    Dank je wel! Ja heerlijk hè?

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Paksoi en Champignons met Brie Gegratineerd

Daging Smoor uit de Snelkookpan

Daging Smoor uit de Snelkookpan

Pesto Zelf Maken

Pesto Zelf Maken

Koekjes Kerstboom Zelf Maken

Koekjes Kerstboom Zelf Maken

Dineren in de Trein.

Dineren in de Trein

Instagram

Tessa

Boeuf Bourguignon uit de Slowcooker

Boeuf Bourguignon uit de Slowcooker

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025