• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Hoofdgerecht / Risotto met Kastanje Champignons

Risotto met Kastanje Champignons

17 juli 2017 by I am Cooking with Love

Risotto met Kastanje Champignons

Risotto met Kastanje Champignons

Een paar jaar geleden heb ik voor het eerst risotto gemaakt. Dat was een paddenstoelen risotto. Ik had nog nooit risotto gegeten maar ik was gelijk verkocht. Comfort Food ten top. Sindsdien maak ik eigenlijk alleen maar de paddenstoelen/champignon versie maar ik had het recept nog nooit hier gedeeld.

Hoe lekker wij deze versie ook vinden gaat het denk ik toch tijd worden om eens een andere versie te maken. Welk risotto recept is jouw favoriet? Ik hoor het graag.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram risotto rijst
  • 2 kleine sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter vleesbouillon, van een blokje
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 250 gram kastanje champignons, in plakjes
  • 1 flinke theelepel truffel tapenade, bijv. deze. (optioneel)
  • Flinke hand Parmezaanse kaas, geraspt
  • platte peterselie, fijngehakt (optioneel)
  • boter
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Breng een liter water aan de kook en los daar de bouillonblokjes in op. Zet het vuur laag.
  2. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de champignons in gedeeltes mooi bruin samen met een teentje knoflook en de tijm. Bestrooi met peper en zout. Zet het vuur uit.
  3. Smelt weer een klont boter in een ruime pan en fruit de sjalotjes met de andere knoflook teen.
  4. Strooi de rijst erbij en roer goed voor een minuutje of 2.
  5. Schenk de witte wijn erbij en laat, al roerende, bijna verdampen.
  6. Begin met het toevoegen 2 soeplepels hete bouillon. Blijf roeren tot het vocht bijna opgenomen is. Voeg vervolgens weer 1 of 2 soeplepels bouillon toe. Ga zo door tot de rijst gaar is. Hij mag een beetje bite behouden. Al dente, net als bij pasta.
  7. Als de rijst gaar is schep je de gebakken champignons, een flinke hand Parmezaanse kaas, eventueel de truffel tapenade een klontje boter en nog een laatste lepel bouillon er door. Doe de deksel op de pan en draai het vuur uit!
  8. Laat 5 minuten zo staan.
  9. Verwarm eventueel de borden onder de hete kraan en hak alvast de peterselie fijn.
  10. Haal de deksel van de pan en roer alles nogmaals goed door. Schep op de borden. Bestrooi met peterselie, eventueel peper en extra Parmezaanse kaas.
  11. Serveer direct.

Ps: het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt.

Filed Under: Hoofdgerecht Tagged With: champignons, comfort food, kastantje champignons, knoflook, parmezaanse kaas, rijst, risotto, tapendade, tijm, truffel

Previous Post: « Mr. Kitchen’s Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas
Next Post: Zomerse Aardbeien Cake »

Reader Interactions

Comments

  1. Conny Bos says

    18 juli 2017 at 18:09

    Het was lekker! Maar ik zat met de tijm? Dat kwam niet terug in het recept ?
    Wanneer gooi je dat bij recept? Meteen in het begin, of de laatste 5 minuten?

  2. I am Cooking with Love says

    18 juli 2017 at 18:23

    Hallo Conny,
    Oh wat stom dat ik dat vergeten ben. Dank je dat je me het even laat weten. Je kan het meebakken met de champignons maar zou het ook door de risotto kunnen doen wanneer je ook de champignons er door gaat roeren. Maakt eigenlijk niet zo heel veel uit.

    Blij dat het gesmaakt heeft.

  3. Marian Meuffels says

    5 november 2017 at 16:39

    Omg, we hebben net je risotto gegeten?? heerlijk! En gemakkelijk uitgelegd voor een leek als ik. Thanks groetjes marian meuffels

  4. I am Cooking with Love says

    5 november 2017 at 16:42

    Hallo Marian, wat ontzettend leuk om te horen dat de risotto zo gesmaakt heeft en dat je het makkelijk vond om te maken! Dank je dat je het me hebt laten weten. Groeten, Tessa

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Gekarameliseerde Uien - Champignonsoep

Gekarameliseerde Uien – Champignonsoep

Prei-Kaastaart

Prei-Kaastaart

Wrap met Ketjapkip

Wrap met Ketjapkip

Recensie: Sirocco

Recensie: Sirocco

Linzensalade met Druiven en Feta

Linzensalade met Druiven en Feta

Instagram

Tessa

Mini Salted Caramel Brownies

Mini Salted Caramel Brownies

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025