• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Hoofdgerecht / Ajam Smoor van Jeff Keasberry

Ajam Smoor van Jeff Keasberry

30 mei 2012 by I am Cooking with Love

Ajam Smoor van Jeff Keasberry

Indisch eten vind ik heerlijk, vooral de vlees gerechten zoals rendang en daging smoor. Lekker lang laten sudderen, het huis ruikt verrukkelijk en aan het eind van de rit smullen.

Jeff Keasberry heeft onlangs een mooi boek uitgebracht. ‘Indische Keukengeheimen’. Hij komt uit een bekend groot gezin waarvan ‘Oma’ vroeger het restaurant Djokja had in Amsterdam. Hij heeft alle familierecepten gebundeld maar ook staan er veel persoonlijke verhalen in waardoor het een  heel mooi en persoonlijk boek geworden is.

Een aantal recepten heb ik er al uit gemaakt dus deze keer gaat de Ajam Smoor (gebakken kip met gekruide ketjapsaus) in de herhaling.

Daarvoor heb je nodig:

  • 1 kip, in 6 stukken gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote ui, in grove stukjes
  • 4 teentjes knoflook geraspt, of 2 volle eetlepels knoflookpoeder
  • 3 eetlepels boter
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 125 ml water
  • 1/2 theelepel peper
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1/2 theelepel azijn
  • 1 theelepel maizena
  • mespuntje zout
  • 1 theelepel suiker

Bak de stukken kip in de olie gaar. Laat het uit lekken. Fruit de ui en knoflook, licht in de boter. Voeg hierbij de nootmuskaat, de kippenbouillon met het water, de peper en de ketjap toe.

Zet de pan op laag vuur. Voeg de kip, de azijn en de maizena toe. Roer tot alles goed is gemengd en breng op smaak met het zout en de suiker.

Lekker met plak rijst of witte rijst.

Op de site van Cookfreshfood.nl staat een filmpje van dit recept.

Hij was weer heel goed gelukt. Had ‘m al een keer eerder gemaakt en het smaakte deze keer iets anders. Misschien kwam het omdat ik nu wel nootmuskaat had gebruikt en vorige keer niet. Want had het toen gewoon niet in huis. De man vond het heerlijk. Heeft tot 3x toe gezegd dat ie het echt heel lekker vond. Ik happy….

Filed Under: Hoofdgerecht, Kipgerecht Tagged With: ketjap, kip, knoflook, maizena

Previous Post: « Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen
Next Post: Aubergines Boerenstijl »

Reader Interactions

Comments

  1. Paul Oosten says

    30 mei 2012 at 09:34

    Tja, bij mij smaakt alles bij herhaling anders. Maar ik meet ook bijna nooit de kruiden af, dus die variëren nogal …
    Ja, Indisch vlees heeft altijd een heerlijke geur …. krijg idd zin in rendang …

  2. I am Cooking with Love says

    30 mei 2012 at 10:26

    Ja daar heb ik ook last van. Soms maak je iets en doe je er een beetje van dit en een beetje van dat bij…super lekker blijkt. Dan wil je het nog een keer gaan maken want het was zo lekker die keer. Vergeet het maar, krijg je niet meer zoals de 1e keer. Jammer! 🙁

  3. Paul Oosten says

    30 mei 2012 at 11:13

    … en daarom lukt het me nooit om de nasi goreng van m’n moeder na te maken (en die leek me altijd hetzelfde te smaken)

  4. Martine says

    30 mei 2012 at 11:20

    Hoi Tessa, klinkt lekker gaat we volgende week ook eens van genieten. Welke bak-/smoor-tijden moet ik aanhouden voor de saus? En moet de kip alleen weer opwarmen of een tijdje meepruttelen?

  5. I am Cooking with Love says

    30 mei 2012 at 11:35

    ja hahaha knap hè van die moeders? Oma’s hebben daar ook een handje van! haha

  6. I am Cooking with Love says

    30 mei 2012 at 11:45

    Hi Martine, ik had de kip, in dit geval 2 kippenpoten, een half uurtje zachtjes laten braden. Af en toe keren dat ie een lekker kleurtje krijgt. Dan uit de pan. Olie weg en boter erin en de ui en knoflook, even zachtjes fruiten. Dan de nootmuskaat, bouillon, ketjap, azijn en peper erdoor. Als laatste de boel een beetje laten indikken met maizena. Vervolgens de kip erin leggen en doorwarmen. Ik lepelde de saus ook over de kip. Dan is het eigenlijk klaar. Die kip is al gaar dus hoeft niet perse een tijdje mee te pruttelen. Als het maar door en door lekker warm is.

    Kijk voor de gein eens naar het filmpje wat ik onderaan heb toegevoegd. Cookfreshfood maakt het daarin duidelijk klaar.

    Ben benieuwd wat je er van zal vinden! Het is heel makkelijk te maken en zo smakelijk.

  7. Paul Oosten says

    30 mei 2012 at 11:56

    Eigenlijk zou ik die bakolie van de kip niet weg gooien (smaak!) en daar dan de uien en de knof fruiten …

  8. I am Cooking with Love says

    30 mei 2012 at 12:06

    Ja dat doe ik meestal ook zo maar ik heb nu braaf het recept gevolgd!!

  9. Martine says

    30 juli 2012 at 21:22

    Ja, en vandaag stond het eindelijk op het menu…. Lekker! Gaat hier ook zeker nog een keer de pan in. Deze keer samen met rijst en geroerbakte koolrabi.

  10. I am Cooking with Love says

    30 juli 2012 at 21:31

    Ja heerlijk hè? Ik maak ‘m ook nog regelmatig. Blijft lekker en makkelijk te maken.

  11. I am Cooking with Love says

    30 juli 2012 at 21:34

    Maar nu bak ik gewoon alles achter elkaar. Dus niet meer olie afgieten, boter erin etc. Gedoe…;)

  12. Martine says

    30 juli 2012 at 21:39

    Heb ik ook niet gedaan… Ik eet momenteel geen melkproducten (hebben net geconstateerd dat Claire koemelkallergie heeft en ik geef nog BV) dus gebruik ook geen boter. Verder heb ik de kip aangebraden en vervolgens laten garen in de saus, dat kwam tijdstechisch beter uit met de andere pannen op het vuur 😉

  13. I am Cooking with Love says

    30 juli 2012 at 22:10

    Oh nee dan is het niet handig boter te gebruiken! En alles in de saus laten garen is natuurlijk een prima plan. Gewoon je eigen draai aan geven. 🙂

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Palmhart met Bacon

Palm Hart met Bacon Hapje

Kip Kerrie Bapao

Kip Kerrie Bapao

Carpaccio van Bresaola met Eigengemaakte Truffelmayonaise

Carpaccio van Bresaola met Eigengemaakte Truffelmayonaise

Voor Cor...Citroensorbet met Limoncello

Voor Cor…Citroensorbet met Limoncello

Mini Stroopwafel S'mores

Mini Stroopwafel S’mores

Instagram

Tessa

Anima Nera, Drop Likeur

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025