• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Groenten / Zuppa di Marroni e Porcini (soep van kastanjes en eekhoorntjesbrood)

Zuppa di Marroni e Porcini (soep van kastanjes en eekhoorntjesbrood)

15 november 2012 by I am Cooking with Love

Zuppa di Marroni e Porcini (soep van kastanjes en eekhoorntjesbrood)Sinds ik afgelopen Mei voor het eerst het Foodblogevent heb ontdekt en ook mee heb gedaan, blijf ik het volgen. Je blijft nieuwsgierig wat de nieuwe thema’s zijn en vooral wat voor lekkers er gemaakt wordt. 

Zo was vorige maand het thema: Puur Italiaans. Verzonnen door: Francescakookt.

De uiteindelijke winnaar, Yellow Chef, had een soep gemaakt van kastanjes en eekhoorntjesbrood: Zuppa di Marroni e Porcini. Ingrediënten die ik nog nooit gegeten had maar me ontzettend lekker leken. Vooral nadat ik het recept door had gelezen.

En inderdaad, het was een heerlijke, verwarmende soep. Zacht van smaak. Het leek wat romig terwijl er geen room aan te pas kwam.

Dit heb je nodig:

  • 4 sjalotten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram Eekhoorntjesbrood (in stukken en een handvol overhouden en in kleinere stukjes snijden)
  • 500 gram gare kastanjes (koken en ontvellen, of kant en klaar gekookte kastanjes gebruiken)
  • 1 liter groentebouillon
  • 5 takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • zout en zwarte peper uit de molen

Vervolgens:

Snijd de sjalotten en bleekselderij heel fijn en smoor ongeveer 10 minuten op laag vuur in wat olie.

Doe de fijngesneden knoflook erbij, en na een minuutje ook de paddestoelen. Even flink omscheppen en meebakken.

De kastanjes in stukken snijden en toevoegen, samen met de bouillon en 2 takjes rozemarijn.

Laat het geheel een half uur op laag vuur sudderen.

Hak in de tussentijd de blaadjes van 3 takjes rozemarijn heel fijn, maak ze samen met wat (arbequina) olijfolie in de vijzel tot een sausachtige olie (niet té fijn).

Bak de achtergehouden paddenstoelen in weinig olie tot ze gaar en een beetje bruin zijn geworden.

Haal de takjes rozemarijn uit de soep en pureer de soep in een blender tot een fluweelzachte massa.

Verhit de soep opnieuw en roer de rozemarijnolie erdoor, maar houd een el. over en breng op smakk met zout en peper.

Dien op met de gebakken paddestoelen als garnering en een paar druppels rozemarijnolie, beetje verse peper on top.

Filed Under: Groenten, Soep Tagged With: eekhoorntjesbrood, kastanjes, knoflook, rozemarijn

Previous Post: « Geef je op: Foodbloggersweekend in Mei 2013
Next Post: Recept voor frisse Citroenkoekjes »

Reader Interactions

Comments

  1. 'Es' (@EsFactory) says

    18 november 2012 at 13:23

    Het is omdat ze geen soep willen hier, maar het lijkt mij ook lekker. Nu vind ik alles met paddenstoelen wel lekker….
    😀

  2. I am Cooking with Love says

    18 november 2012 at 16:25

    Ja jammer joh. Maar het is een vrij dikke soep…dus best vullend! Zouden ze erin trappen? 😉

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Gegrilde Paprikarolletjes Gevuld met Tonijnmousse

Gegrilde Paprikarolletjes Gevuld met Tonijnmousse

Lemon Curd

Lemon Curd

Teriyaki Tonijn Salade

Teriyaki Tonijn Salade

Stilleven, Adriaen van Utrecht, 1644 Rijksmuseum

Geef je op: Foodbloggersweekend in Mei 2013

Recept voor Pulled Pork uit de Slowcooker

Recept voor Pulled Pork uit de Slowcooker

Instagram

Tessa

Gegrilde Paprikarolletjes Gevuld met Tonijnmousse

Gegrilde Paprikarolletjes Gevuld met Tonijnmousse

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025